Relæxte forestillinger er åpent for alle, men de er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte opplevelsen.

Under forestillinger som er merket med “Relæxt” har vi gjort noen justeringer:

  • Før ditt besøk til teateret vil du få tilgang til en visuell guide. Denne beskriver hele opplevelsen av å komme til oss på teateret fra parkeringsplassen til foajeen og teatersalen. I tillegg kan du lese alt om forestillingen du skal på og se flotte bilder av karakteren og teaterstykket. Guiden er tilgjengelig både i digitalform og til å printe ut.  
  • I foajeen vil du også finne en relæxt-sone. Dette er en sone med skjermende møbler dere kan bruke både før, under og etter forestillingen.
  • Under denne forestillingen vil det også være flere vakter og verter til stede for å assistere dere om det er behov for det.  

Vi har også gjort noen tekniske tilpasninger:

  • Under relæxte forestillinger vil lyset i salen være dempet, men aldri slått av.
  • Vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.
  • Andre potensielle triggere spesifikt for forestillingen, og handlingsoppsummering kan du lese om på forhånd i den visuelle guiden.  

Viktigst av alt:

  • Under relæxte forestillinger er det helt lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse, og rope.
  • Det er i tillegg lov til å gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.
  • Det vil være to verter inne i salen for å assistere dere og være behjelpelig med det dere måtte trenge.  

All denne informasjonen vil forestillingsansvarlig formidle til publikum før forestillingen begynner. 

Gode samarbeidspartnere 

Vi på teateret har et godt samarbeid med Habiliteringstjenesten for barn og unge ved UNN, Norges handikapforbund og Funksjonshemmedes fellesorganisasjon. I tillegg har vi fantastiske samarbeidsteatre i London med over 10 års erfaring med Relaxed Performance konseptet; Unicorn Theatre, Graeae Theatre company, The National Theatre og Battersea Theatre. Hålogaland Teater startet med Relæxte forestillinger i 2020, siden da har også Arktisk Filharmoni, Tromsø Internasjonale Filmfestival, Nordlysfestivalen og Aurora Fokus kino startet med Relæxte konserter og visninger. Det er vi veldig stolt og glad for! Viktige samarbeidspartnere som har bidratt med følgeforskning og kontinuerlig evaluering av Relæxt siden start er RKBU Nord ved UiT, Høgskolen i Volda, Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg og Nord universitet. 

Hva og når? 

Konseptet ble først testet med forestillingen “Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet” i september 2020. Vi har tatt med oss lærdom og erfaringer fra piloten inn i de neste fasene. Du finner en oversikt over tilbud og billettlenker her: RELÆXT

Interessert? Ta kontakt!

Hvis du er interessert i å delta på en av disse forestillingene, eller lurer på noe annet, er du velkommen til å ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Hanna Hjelmeland på hanna@ht.tr.no og 416 70 431.