Nordlysfestivalens åpningskonsert blir i samarbeid med Arktisk Filharmoni og Hålogaland Teater.

Det er selveste Peer Gynt som får æren av å åpne Nordlysfestivalen 2023

Bak: Espen Mauno, Kristian Figenschow Foran: Heidi Lekang, Catharina Bilsbak


Det er selveste Peer Gynt som skal få æren av å åpne festivalen i 2023. Konsertforestillingen med fullt symfoniorkester og tre skuespillere har ventet i kulissene en god stund. 

- Dette er en produksjon vi egentlig ville gjøre som åpning i 2021. Da var planen at Peer Gynt skulle åpne festivalen, men det var Peers kjære Solveig som skulle få det siste ordet som avslutning av samme festival i form av Heidi Ruud Ellingsens forestilling “Solveig…peer aspera ad astra”, forteller festivalsjef Heidi Lekang. 

Les mer om Nordlysfestivelen og kjøp billetter her.


Men i 2021 ble alle fysiske arrangementer avlyst, og både Peer og Solveig måtte vente. I 2022 ble “Solveig…peer aspera ad astra” satt opp som avslutningskonsert på festivalen

-  Nå som Peer åpner 2023-festivalen, etter at Solveig har fått sagt sitt i 2022, får han på en måte siste ordet likevel. Det var ikke planen, men sånn ble det. Vi gleder oss veldig til dette samarbeidet. Å få åpne forestivalen med både Arktisk Filharmoni og Hålogaland Teater på scenen er star stas, sier Lekang. 

Programsjef i Arktisk Filharmoni, Catharina Bilsbak, kan fortelle at dette er første gang orkesteret har fremført musikken til Edvard Grieg i sin helhet. Musikken danner rammen for historien som fortelles, hvor vi møter Espen Mauno  i rollen som Peer Gynt, mens Kristian Figenschow og sopran Sylvia Moi hver spiller flere av de andre karakterene i stykket. 

- Peer Gynt er en omskiftelig type. Ibsen skrev også om Brand, som var en konstant, som fulgte tradisjonen. Peer derimot skulle utnytte hele sitt potensial og oppleve verden. Kanskje er Peer nærmere idealet vi har i dag, sier Mauno. Åpningskonsert: Peer Gynt
Fredag 27. januar kl. 19.00

Tradisjon tro er det Arktisk Filharmoni som står for selveste åpningen, nå i samarbeid med Hålogaland Teater. Sammen byr de på nasjonalskatten Peer Gynt, i en helt ny oppsetning for symfoniorkester og tre skuespillere.  I løpet av den timelange forestillingen møter vi selvfølgelig Peer, Solveig og mor Åse, så vel som Den grønnkledde, Dovregubben, Bøygen og Knappestøperen. Alle rollene spilles her av tre skuespillere og historien utspiller seg i scenerommet rundt og i orkesteret. Vi møter Epen Mauno i rollen som Peer Gynt, mens Kristian Fr. Figenschow og sopran Silvia Moi ikler de andre rollene.

Les mer om Nordlysfestivelen og kjøp billetter her.
 


Foto i header: Nordlysfestivalen
 
Bak: Espen Mauno, Kristian Figenschow
Foran: Heidi Lekang, Catharina Bilsbak