Heddapris til Hålogaland Teater

Vår egen Kristian Fr. Figenschow vant Heddaprisen for beste skuespiller/hovedrolle!

Foto: Skjalg Vold

Kristian Fr. Figenschow mottar prisen for beste skuespiller

I år var Hålogaland teater nominert i hele fem kategorier til Heddaprisen. Å bli nominert er den største utmerkelsen innenfor scenekunst i Norge. Søndag 16. juni ble Heddaprisen utdelt for 26. gang og Hålogaland teater fikk to av disse. 

Vår egen Kristian Fr. Figenschow vant Heddaprisen for beste skuespiller/hovedrolle, for sin rolle som Clov i Samuel Becketts Sluttspill. Stykket hadde premiere på HT i januar. Slik lød juryens begrunnelse da Heddaprisen ble delt ut i kveld:


Dette er en skuespiller som har hatt publikum i sin hule hånd gjennom en lang karriere. Noen ganger i kraft av dypt alvor, men ofte gjennom roller som genererer mye latter. Denne gangen henter skuespilleren energi og uttrykk fra begge steder, og viser til fulle hvilket stort register vedkommende behersker.

Med en finstemt blanding av galgenhumor, resignasjon, forakt og undertrykket panikk spilles det fram et menneske på randen av undergangen. Her blir også en gammel, tragikomisk dystopi satt i tett forbindelse med vår egen tid. 


– Alle nominasjoner og priser som tildeles til Nord-Norge viser at vi har store talenter og scenekunst på høyt nivå. Gratulerer til Kristian og til alle nominerte og vinnere, sier teatersjef Egill Pálsson. 

Det er også veldig stas at "Det mørke fortet - Et Minecraft eventyr" tok hjem prisen for beste audiovisuell design. Forestillingen er produsert av Riksteatret i samarbeid med Teatret Vårt og Hålogaland Teater. 

Vi på Hålogaland Teater gratulerer samtlige nominerte og vinnere av årets Heddapris. 

Foto i header: Skjalg Vold