Ungdomsteatergrupper i Troms og Finnmark; kom bli med på DUS i Tromsø!

Meld dere på DUS 2025 her.

Bilde fra DUS 2023 på Hålogaland Teater og teatergruppa «Borte Vækk» som deltok med stykket «Ord mot ord».

DUS (Den unge scene) arrangeres hvert annet år. På 12 ulike teater rundt om i landet arrangeres regionale festivaler, hvor regionens grupper viser sine forestillinger. Fra hver region velges det ut en forestilling som får reise til den nasjonale festivalen i Oslo. 

For regionen Troms og Finnmark er det Hålogaland Teater i Tromsø som er stolt vertskap for DUS. Dette er spennende og inspirerende dager, hvor ulike ungdomsteatergrupper møtes og spiller for hverandre og publikum på vår profesjonelle scene.

Vi ønsker oss grupper fra både Troms og Finnmark, men, er spesielt på jakt etter grupper fra Finnmark! sier Lisa Møller, plan og turnésjef på Hålogaland Teater. Vi har mulighet til å ta inn 6 grupper totalt, og det hadde vært så utrolig bra om hele regionen var representert!

DUS er et nasjonalt prosjekt for teatergrupper med medlemmer mellom 13 og 19 år, ungdomsteatrene som deltar får et utvalg tekster å velge mellom, og lager sine forestillinger, som blir presentert på Hålogaland Teater i slutten av mars 2025. DUS dekker reise og overnatting for deltagere som ikke bor i Tromsø.

Høres ikke dette ut som en spennende og artig utfordring? Vi oppfordrer teaterungdommene i Finnmark til å sjekke det ut og melde seg på!

Påmeldingsfristen er 10.mars i år og vi håper vi hører fra dere!

Påmelding DUS 2025🎭 (office.com)Bilde i header : Teatergruppa «Borte Vækk». Fotograf David Jensen @jensenmedia.