Tre Heddanominasjoner til Hålogaland Teater

Viser at vi gjør noe riktig, sier teatersjefen

Både Utvik Senior og Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet er nominert til Heddapris. Utvik Senior, en co-produksjon med Rimfrost produksjoner, er både nominert i kategorien beste teaterforestilling og dramatiker og regissør Nina Wester er nominert til beste scenetekst. Forestillingen hadde premiere på Festspillene i Nord-Norge 2021 og var et samarbeid med Hålogaland teater, Rimfrost produksjoner, Nordland Teater, Festspillene i Nord-Norge og Vokal Nord. 

- Det er en ære å være blant de nominerte i kategorien «Beste teaterforestilling»! Utvik Senior er ei forestilling vi har jobba med i 10 år, og en historie vi ikke har villet slippe. Fiskefartøyet Utvik Senior ble rent i senk av et ukjent fartøy utenfor Senja. De etterlatte satt igjen uten svar, med en uforløst sorg. Vi synes det er en viktig historie å fortelle, sier vikarierende kunstnerisk leder i Rimfrost og skuespiller i Utvik Senior, Alexander Rindestu. 

Manuset er skrevet av Nina Wester, som også har regissert forestillingen.

- Jeg ser nominasjonene som en bekreftelse på at vi har lyktes med de målsettingene vi satte oss med prosjektet. Rimfrost vil løfte de skjulte historiene frem i lyset og gi de en form som kommuniserer med et bredt publikum. Teater kan ha sprengkraft til å opplyse og berøre. Det håper jeg denne forestillingen viser. At vi som enkeltmennesker i et samfunn har ansvar for å stå opp mot urett, også i vårt eget land, sier regissør Nina Wester. 

Hålogaland Teater er også nominert i kategorien beste forestilling for ungdom med Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet. Her møter vi 13 år gamle Jim og Terje som skal begynne på ungdomsskolen og syns det er på tide å få seg dame. Men først må de hamle opp med barnevernet som har begynt å bli litt vel nærgående.  – Det er en ungdomsforestilling om identitet og tilhørighet som blir sett og fortalt på en glimrende måte. Det er inderlig gledelig at den når målgruppa som er barn og unge, et veldig viktig teaterpublikum som vi satser på. Og igjen, nominasjonen forteller at vi gjør noe riktig, at det treffer, sier teatersjef Egill Pálsson. 

Det hele avgjøres når heddaprisutdelingen finner sted 19. juni på Oslo Nye Teater. På grunn av koronapandemien ble det besluttet å ikke dele ut Heddapriser i 2021, men la juryen vurdere scenekunstsesongene 2020/2021 og 2021/2022 under ett. Antall nominerte er til 2022-utdelingen samtidig utvidet fra tre til fem. 

Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet