Må trekke forestilling fra Heddadagene

«Et dukkehjem – 15 år etter» stoppes av rettighetsproblematikk.

Guri Johnson i Et dukkehjem - 15 år etter

Publikumssuksessen «Et dukkehjem – 15 år etter», produsert av Hålogaland Teater i Tromsø, skulle etter planen vises for Oslo-publikum under Heddadagene i juni. Det viser seg imidlertid at kontrakten med forlaget ikke tillater HT å spille forestillingen i Oslo.

- Vi har aldri tidligere vært borte i problemstillingen at man må søke spesifikt om rettighetene til å vise sitt arbeid på en teaterfestival som Heddadagene. Det kom derfor brått på at dette blir håndhevet, bare drøye to uker før vi skulle reise. Vi har bedt pent om å få lov til å spille de to planlagte forestillingene, men fikk nei, sier teatersjef Egill Pálsson.

Bakgrunnen er at et privat teater har sikret seg retten til å spille stykket i Oslo.

- Vi har forholdt oss til gjeldende praksis, men har ikke lest kontrakten godt nok. Dessverre har våre forsøk på å finne minnelige løsninger ikke ført frem, og både vi og forlaget må derfor forholde oss til kontrakten, sier Pálsson.

Konsekvensen av denne inkurien er to avlyste forestillinger på Riksteatrets scene i Nydalen. Hålogaland Teater vil være representert på Heddadagene med forestillingen Ødeland og med samarbeidsproduksjonene Som før og etter, Snøbrun og Koke bjørn. Disse vil gå som planlagt.

Kontaktperson Hålogaland Teater: 
Direktør Bodil Kjelstrup, bodil@ht.tr.no, tlf 922 35 420

Kontaktperson Norsk teater- og orkesterforening (NTO), prosjektansvarlig for Heddadagene:
Direktør Morten Gjelten, morten@nto.no, tlf 901 25 720
 

Foto i header: Knut Åserud.