Hålogaland Teater søker nye talenter

Ung skuespiller? Bli med på laget! 

Vårt talentprogram, som er støttet av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, favner skuespillere mellom 18 og 30 år som har et ønske om et profesjonelt virke i Nord-Norge. Nå skal vi ansette to nye talenter! Kanskje deg?

Gjennom et to-åring program får du en unik mulighet til å utvikle deg på Hålogaland Teater som en del av ensemblet til landets eldste regionteater. Du inngår i teaterets produksjoner og får oppleve «livet på veien» i Norges største turnédistrikt Troms og Finnmark. Talentsatsingen varer ett år, hvorpå du får tilbud om ett års ansettelse i ensemblet ved teatret.

Formålet med programmet, som ble lansert i 2020, er å sikre god talentutvikling i Nord-Norge og bygge og styrke den kunstneriske kompetansen i regionen. Her skal du få stort rom for videreutvikling, og god støtte i overgangen fra nyutdannet til en ensembleskuespiller. I løpet av tiden på teateret får du en egen mentor i ensemblet. I tillegg inngår du i et stort faglig nettverk med de andre satsningene i Nord-Norge. Sammen kan vi tilby en bredde av mesterklasser og fagsamlinger. Dette er både for å videreutvikle hver enkelt talents håndverk, men også for å skape samarbeidsarenaer i nord.Hvem vi ser etter

Vi søker deg som er klar for å ta ansvar og delta i utviklingen av et ensemble preget av høye kunstneriske ambisjoner, lagånd, raushet, mot og engasjement. Du må være dedikert til oppgaven og se dine kollegaer like tydelig som du ser deg selv. På Hålogaland Teater dyrker vi fellesskapet, ikke solospill. Sammen skal vi gi publikum opplevelser som setter spor. Hålogaland Teater er Norges teater i nord, med hele Troms og Finnmark som nedslagsfelt. Vi jobber også nasjonalt og internasjonalt og du vil få muligheten til å jobbe med våre samarbeidspartnere på store og små scener i Norden.

Ensemblet skal gjenspeile samfunnet og vi er opptatt av mangfold og likestilling. Vi er også opptatt av å tenke utenfor boksen og du må være nysgjerrig på å utforske hele bredden av sjangre og kunstneriske uttrykk. Hos oss vil du jobbe med tekst, dans, sang og kunstneriske uttrykk som ligger i skjæringspunktet mellom disse.Krav
 • Du må være mellom 18 – 30 år
 • Du må snakke norsk
 • Du skal inn i eller er i siste år av din skuespillerutdannelse i Norge eller utlandet, eller du har fullført utdannelsen for MAX to år siden
 • Dokumentert erfaring kan veie opp for manglende utdannelse
 • Du forventes å kunne delta i og ha interesse for kunnskapsdeling med øvrige talentutviklingsprogrammer tilknyttet Talent Norge
 • Du må være bosatt i Tromsø under hele prosjektperioden


Vi tilbyr
 • 2 års ansettelse som del av ensemblet (1 år som del av talentsatsingen, 1 år som ansatt i ensemblet)
 • Lønn etter tariff


Kontakt

Dramaturg Morten Kjerstad, morten@ht.tr.no

Prosjektleder Talentprogrammet Silje Ryvold, silje@ht.tr.noSøknadsprosessen
 1. Du søker ved å skrive et motivasjonsbrev hvor du forteller om deg selv, foreløpig kunstnerisk virke, og noen refleksjoner om hva din deltakelse i talentprogrammet vil ha å si for deg. Vi trenger også din CV. Du søker via vår søknadsportal.
 2. Søknadene blir vurdert av et faglig råd.
 3. Utvalgte kandidater vil bli bedt om å sende inn en selftape, nærmere instruksjoner om dette vil bli gitt direkte til dem det gjelder i løpet av oktober.
 4. I siste runde vil aktuelle søkere komme videre til en arbeidsaudition, som vil finne sted enten i Tromsø eller i Oslo avhengig av hva som passer best for den enkelte søker.


Søknadsfrist og tiltredelse

Søknadsfrist: Innen utgangen av 11. oktober 2021

Tiltredelse: Vår 2022

Søk her: https://halogalandteater.typeform.com/talent

Logo HT Samfunnsløftet Talent Norge