HT ansetter 14 nye skuespillere

Skuespillere på HT

Du får se dem alle på scenen våren 2021.

En stor gjeng, men ikke engang alle. Fra venstre på bildet: Andrea Vik, Ellen Andreassen, Kristine Henriksen, Helle Ottesen (spiller i Et Dukkehjem - 15 år etter), Alexander Rindestu, Christina Sleipnes, Jørn Fuller-Gee, Kristian Fr. Figenschow, teatersjef Egill Pálsson, Ketil Høegh, dramaturg Morten Kjerstad, Espen Mauno, og Frederic Molund.

Han hadde en visjon om å bygge opp et stort ensemble av skuespillere på Hålogaland Teater, slik at vi kan spille repertoarteater for deg og ta opp igjen de forestillingene som vårt publikum trykker til sitt bryst. Bare noen måneder etter at han starter i jobben har teatersjef Egill Pálsson gjort visjonen til virkelighet. 

- It's a dream come true. Det er en drøm jeg har hatt siden jeg studerte teater i 1995 – drømmen om at en dag skal jeg ha et vakkert teater med et vakkert ensemble og lage kunst. Jeg har valgt folk som jeg tror blir et godt jazzband, som kan jamme godt sammen. De må være klare til å være solist, men enda viktigere må de kunne gi hverandre scenen, forteller teatersjefen. 

Og her er de, ta vel imot: 
 

Gina Lindås Theodorsen

Gina Lindås Theodorsen debuterte på HT i rollen som Ben i Kjøkkenheisen høsten 2020. Før jul spilte hun Amalie i den sorte farsen Familien som kunne snakke om alt. For tida øver hun på rollen som datteren Emmy i Et dukkehjem – 15 år etter.

Gina har en bachelor i skuespillerfag fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2017-2020. Hun har studert Teatervitenskap ved UiB og vært medvirkende i det frie scenekunstmiljøet i Oslo, blant annet med Antiteateret. Gina har også gjort egne samarbeidsprosjekter ved Black Box Teater og Sentralen i Oslo. Fra og med 2020 har hun vært medvirkende i kompaniet Vadmelsbanden.

Gina har kontrakt på HT ut mai 2022.

Gina Lindås Theodorsen

(Foto: Jan Fredrik Frantzen, HT)


Christina Sleipnes

Christina Sleipnes kommer inn på HT vinteren 2021 gjennom vårt nye samarbeid med Talent Norge. Hun debuterer i konsertforestillingen Romeo og Julie som åpner Nordlysfestivalen 2021. Deretter skal hun rett inn i komedien Panikk i kulissene som har premiere i april.

Christina har jobbet som freelance skuespiller i Oslo siden hun ble uteksaminert fra Nord Universitet (tidligere HiNT) våren 2019. I denne perioden har hun blant annet vært med i Antiteaterets forestilling Før vi dør som vant Heddapris for beste ungdomsforestilling, vært med som skaper og skuespiller i Feil Teaters barneforestilling Jorda rundt på 80 dager, og har vært med på å opprette det Oslobaserte kompaniet "Tipsy Ibsen". I tillegg har hun vært innom både Vega Scene og Det Andre Teateret. Christina har kontrakt på HT ut 2022.

Christina Sleipnes

(Foto: Jan Fredrik Frantzen, HT)


Frederic Molund

Frederic Molund kommer også inn på HT gjennom Talent Norge-samarbeidet. Frederic er født i Tromsø før han ble flyttet sørover, men som har sier selv: han er «endelig kommet tilbake for å bli det han alltid var ment til å være - nemlig vaskeekte tromsøværing!». Han debuterer i klassikeren Romeo og Julie under Nordlysfestivalen, før han kaster seg inn i komedien Panikk i kulissene i april. Frederic har kontrakt på HT ut 2022.

Frederic Molund

(Foto: Jan Fredrik Frantzen, HT)


Iver Innset

Iver Innset debuterer på HT i komedien Panikk i kulissene i april 2021. Iver er utdannet skuespiller fra HiNT (2011-2012) og Teaterhøgskolen (2015-2018). Han har jobbet ved blant annet Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Nordland Teater, Teatret Vårt og Tigerstadsteatret.

Iver spilte tittelrollen i Mio, min Mio (Teatret Vårt/Nordland Teater) som vant Heddaprisen for beste barneforestilling i 2019. Samme år spilte han Pierre-Anthon i forestillingen Ingenting (Tigerstadsteatret/Oslo Nye Teater) som ble tildelt Heddaprisen for beste forestilling for ungdom.

Iver har også medvirket i flere filmer og TV-serier som Unge Lovende, Som du ser meg, Semper Fi, 17 og Atlantic Crossing. Han har kontrakt på HT ut januar 2023.

Iver Innset

(Foto: Erika Hebbert)


Hanne Mathisen Haga 

Hanne Mathisen Haga kommer fra Kirkenes og er utdannet ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i 2008 til 2010), Skuespillerlinjen ved Högskolan for Scen och Musik i Göteborg (2012-2015) og Conservatoire national supérieur d’art dramatique (CNSAD) i Paris fra 2015 til 2016. Hun har siden 2016 vært tilknyttet Samovarteateret i Kirkenes og Göteborgs Stadsteater, samt medvirket i ulike produksjoner, filmer og TV-serier, blant annet Contes de Juillet, Fyröarna og Outlier

I 2018 skrev, produserte og spilte hun i forestillingen Ansvaret sammen med Karin Lycke. Den ble vist på Frölunda Kulturhus og Stora Teatern i Göteborg. Hanne skal debutere på HT i forestillingen Ødeland, som handler om tvangsevakueringen av Finnmark og har premiere i Hammerfest i april. Hun har kontrakt på HT til februar 2023.

Hanne Mathisen Haga

(Foto: Lars Harila)


Ivar Beddari 

Ivar skal være med i Ødeland, som har premiere i april. Han har vært på HT tidligere og spilte i De usynlige i 2018. Han er fra Pasvikdalen i Øst-Finnmark, ble uteksaminert fra NSKI Høyskole i Oslo våren 2017, og har jobbet som freelance skuespiller og musiker siden. Ivar Beddari var med å stifte teaterkompaniet Spiller ingen rolle i 2017 som har base i Oslo, hvor han er skuespiller og komponist. I 2019 spilte han hovedrollen som Osvald Harjo i De som tapte freden på Samovarteatret i Kirkenes, og i 2020 var han blant annet aktuell med sitt selvskrevne teaterstykke La Kvenen Snakke.

De siste tre årene har han også operert under bandnavnet "Beddari" og har turnert blant annet i Finland, Nederland, Russland og Ukraina. Ivar har kontrakt på HT til februar 2023.

Ivar Beddari

(Foto: Yngve Beddari)


Emil Rodrigo Jørgensen

Emil Rodrigo Jørgensen har sin utdannelse fra Nordic Black Xpress og Det Multinorske. Etter skolegang har han jobbet to år på Det Norske Teateret før han vendte nesen nordover. På Hålogaland Teater har han spilt Timmy i Pinocchio våren 2020, og Yussuf i Familien som kunne snakke om alt senhøsten 2020. I april i år skal han spille i Ødeland sammen med Hanna og Ivar. Emil har kontrakt ut 2022.

Emil Rodrigo Jørgensen

(Foto: Lillian Julsvik)


Andrea Vik

Andrea Vik har allerede spilt i Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet på Hålogaland Teater. Hun skal også spille i komedien Panikk i kulissene våren 2021.   
Andrea er utdannet skuespiller ved Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Nord Universitet (2011–2014). Etter endt utdannelse har Andrea medvirket som skuespiller i produksjoner ved blant annet Brageteatret, Tigerstadsteatret, og NRK, samt Ung Scen Öst og Bombina Bombast i Sverige.

Hun har medvirket som konseptutvikler, produsent og utøver i en rekke produksjoner og samarbeid i det frie feltet i Sverige og Norge, og har siden 2013 vært kunstnerisk leder i den Buskerudbaserte scenekunstbedriften Elvekompaniet. I tillegg er hun en av de som driver Bingo BAR, et teaterkonsept i Oslo. Andrea har kontrakt ut 2021.

Andrea Vik

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Kristine Henriksen

Kristine Henriksen har jobbet som frilansskuespiller- og sanger i flere år, og hun har medvirket i forestillinger med blant annet Påtryneteatret, Andrews Twisted Sisters og cabaretgruppen Damer med utlagt sjarm.

Kristine har spilt i flere oppsetninger ved Hålogaland Teater, blant andre Gjengangere, Stjerneøye, Jul på Månetoppen, Lysistrata, Et drømspill og Et juleeventyr.

Hun spilte sist i Familien som kunne snakke om alt. Kristine har kontrakt ut 2022.

Kristine Henriksen

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Julia Bache-Wiig

Julia Bache-Wiig er for mange kjent fra rollen som Thyra i BBC/Netflix-serien «The Last Kingdom», og fra de norske seriene «Heimebane» og Frikjent. Hun har også vært å se på kinolerretet i filmer som Max Manus, En ganske snill mann og Den 12. mann. I 2012 spilte hun mot Liv Ullmann i den tysk-norske filmen To liv. I perioden 2013-2015 var Julia tilknyttet Den Nationale scene i Bergen, hvor hun spilte tittelrollen i Dyveke, Regan i Kong Lear, Janine i Forbrent og mammaen i Vaffelhjarte.

Hun spilte nylig i Familien som kunne snakke om alt på HT. Julia har kontrakt på HT ut 2022.

Julia Bache-Wiig

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Alexander Rindestu

Alexander Rindestu debuterte på Hålogaland Teater høsten 2017 i Tobias og dagen det smalt. I desember 2019 var han med i turnéversjonen av Faren
Alexander er utdannet innen teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Etter endt utdanning har han jobbet i Rimfrost produksjoner. I tillegg har han jobbet med blant andre Tromsø Byteater, Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, og Ferske Scener. Han har medvirket på flere turnéer i samarbeid med Den kulturelle skolesekken, og har i tillegg erfaring fra film og tv.

Av forestillinger Alexander har medvirket i kan vi nevne Morten 11 år, Rett og Urett og Tom Roger og Rakettkiosken. Alexander har kontrakt på HT ut 2021. 

Alexander Rindestu

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Ellen Andreassen

Ellen Andreassen er utdannet skuespiller ved Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Nord Universitet (2008–2011). Etter endt utdannelse har Ellen medvirket i forestillinger ved Rogaland Teater, Haugesund Teater, Teatret Vårt, Riksteateret, Nationaltheatret, Brageteateret og Hålogaland Teater.

Ellen har vært konseptutvikler, manusutvikler, og utøver på egne produksjoner og i samarbeid med andre i det frie scenekunstfeltet. Hun har medvirket i forestillinger i regi av Rimfrost Produksjoner og Rebekka/Huy. Han har erfaring innen musikk og som utøvende sanger.

Ellen skal spille i Panikk i kulissene og har kontrakt på HT ut februar 2023.

Ellen Andreassen

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Espen Mauno

Etter endt utdanning i 2011 har Espen ved flere anledninger vært innom Hålogaland Teater. Han debuterte på HT i Et Juleeventyr i 2011. I 2014 hadde han tittelrollen i Amadeus og året etter var han med i I Blanke Messingen. Espen har jobbet ved en rekke teater rundt om i landet, sist ved Nationaltheatret hvor han var med i Forelsket I Shakespeare.

I tillegg jobber Espen som komponist og lager musikk til ulike TV- og sceneprosjekter. Sist laget han musikk til Riksteatrets oppsetning av Georgs Magiske Medisin, en teaterkonsert hvor Espen også spilte tittelrollen. 

Espens nyeste produksjon ved Hålogaland Teater er Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet. Espen har kontrakt ut februar 2023.

Espen Mauno

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Jonas Delerud

Jonas Delerud er utdannet skuespiller fra BA Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), der han ble uteksaminert våren 2008. Jonas er frilansskuespiller som opprinnelig kommer fra Kongsvinger, men som nå har vært bosatt i Tromsø siden 2013.

Etter endt utdanning har Jonas vært engasjert ved en rekke teatre i landet og har blant annet jobbet som skuespiller ved Hedmark Teater, Rimfrost Produksjoner og BarneteatretVårt/Teatret Vårt. Jonas har dessuten vært dramatiker for stykket Vinteropplag ved Teater i Glåmdal, samt vært regissør for forestillingen Ildsjel av Rimfrost Produksjoner og Anna & Alfred av Tromsø byteater.

Jonas debuterte på Hålogaland teater i 2014 som Edgar i Kong Lear og har etter dette medvirket i flere produksjoner ved teatret. I 2017 spilte han rollen som Tobias i Tobias og dagen det smalt, denne produksjonen vant HEDDAPRISEN for «beste barneforestilling» i 2018. Han spilte sist på HT i Pinocchio i 2020.
Jonas har kontrakt med HT fra april 2021 til juni 2023.

Jonas Delerud

(Foto: Martin Eilertsen/HT)


Kristoffer Anker Gustavsen

Kristoffer Anker Gustavsen startet som mange på Tromsøs revyscene, og gikk deretter videre og trente 3 år ved Nski i Oslo, etter sitt første år fikk han sin første rolle i norsk film. Etter dette fullførte han en Master i Shakespeare ved East 15 school of arts i London. Kristoffer skal spille i Panikk i kulissene til våren og har kontrakt på HT til 15. mai 2021.

Kristoffer Anker Gustavsen

(Foto: Jan Fredrik Frantzen, HT)

Publiseringsdato
12.01.2021