Prester og demoner

Vi elsker ham for de enkle, men kraftfulle tegningene i iTromsø. Nå har Odd Klaudiussen fanget galskapen i Familien som kunne snakke om alt.

Klaudius

Vi møter ham på iTromsø, der han har tegnet mellom 16.000 og 20.000 tegninger i løpet av sine 32 år i avisa. Oktobersola står lavt inn vinduet og han smiler der han kommer oss i møte. 

- Jeg leste manus og tenkte at her er det en julemiddag som har gått rett til helvete, humrer han. 

Les mer og kjøp billett til forestillinga

Djevelen er i detaljene

Og det vises i tegninga han ruller ut. Her er det prester og demoner, akevittflasker og stearinlys. Til og med Jesus selv er med, selv om det ser ut som han ser ut som han har gitt opp akkurat denne familien. Her er det mange detaljer du ikke får med deg ved første øyekast.

- Der er det faktisk en håndgranat, sier han litt underfundig og peker på middagsbordet. 

Det er ei juleforestilling med veldig mange elementer han har tatt på seg å illustrere, men han har bokstavelig talt løst det djevelsk bra. Ikke mindre enn tre smådjevler har han fått plass til, og det passer nok godt til handlinga på scenen der det meste går på tverke i løpet av middagsselskapet. - Mange har sikkert opplevd en slik julemiddag, eller kanskje ikke helt sånn da… 

Har du selv møtt noen av de typene vi får se i stykket? 

- Tja, noen ganger møter man dem jo i private selskap, spesielt etter at de har fått seg noe innabords. Da sier de ting som de aldri ville sagt i offentligheten ellers, som ikke er gangbart i samfunnet i dag. Det blir nok som en hvilken som helst dag på Facebook, ler han.

Favoritten

Har du noen favoritt i dette stykket? 

- Jeg liker litt drøy humor da. Jeg må jo se stykket først, men favoritten blir nok den som er den drøyeste på scenen. Jeg tror dette kan bli skikkelig morsomt og jeg skal selvfølgelig se forestillinga, smiler han. 

Kjøp billett til forestillinga