- Rart og sterkt og fantastisk fint

Kari Bremnes og bror Lars er fornøyd etter en nervepirrende premiere på «Bare Bremnes».
 

Kari og Lars Bremnes i teaterfoajeen.

Tekst og foto: Lars Åke Andersen

Vi møter Kari og Lars Bremnes i foajeen etter lørdagens premiere på konsertforestillinga som er bygget rundt Bremnes-søsknenes låter og tekster. Også materiale fra bror Ola er med, men han spiller konsert i Harstad denne kvelden og kan ikke selv være tilstede.

– Det er rart at sangene lever sitt eget liv utenfor meg, Lars og Ola, sier Kari og legger til at det er ærefullt og rørende på samme tid at musikken nå er på en scene fremført av andre.

«Bare Bremnes» er en oppsetning med søsknenes musikk, men materialet er overlatt til musikere og skuespillere på Hålogaland Teater. Det er Ivar Tindberg som har regien og han har, sammen med scenograf og designer Stian Hole, laget et eget Bremnes-univers på Scene Vest.

– Teateret har behandlet materialet så respektløst og så respektfullt som det må være. Scenografi og koreografi var nydelig. Det var sterke og alvorlige øyeblikk, og jeg tok meg selv i å flire. Men det var også rørende, og flere ting fikk fram noen tårer. Totalopplevelsen var fantastisk, forteller Kari Bremnes.

Hun innrømmer at hun var ganske nervøs på forhånd ved å overlate «ungene» til noen andre.

– Men barnevaktene har vært helt topp, jeg er veldig fornøyd, avslutter Kari Bremnes.