Høstens forestillinger er i salg!

Anika Mackenroth utenfor Hålogaland Teater

- Det føles som bursdag og julaften på en gang at vi endelig kan åpne dørene for publikum igjen, sier kommunikasjonssjef Anika Mackenroth.

Teatret lanserte høstprogrammet for et par uker siden. Nå har de også åpnet billettsalget.

- Vi har gått nøye gjennom smittevernsrutinene og planlagt hvordan vi kan åpne salene på en trygg og forsvarlig måte. Nå har vi tatt alle forholdsregler og lagt et begrenset antall billetter i salg, sier Mackenroth fornøyd.

På grunn av koronarestriksjonene vil det være langt færre billetter tilgjengelig enn normalt.

- Publikum skal kunne føle seg godt ivaretatt hos oss. Det er viktig at du føler deg trygg, ellers får du ingen god teateropplevelse, mener hun.

Mackenroth forteller at teatret har funnet løsninger der medlemmer fra samme husstand kan sitte ved siden av hverandre, med en meters avstand til andre. I tillegg er det innført tiltak som ekstra renhold, flere publikumsverter i foajeen og kontaktløs betaling. 

LES OM TEATERETS SMITTEVERNTILTAK HER

- Vi vet at det er mange teatervenner der ute som er utsultet etter live teater, i en sal der man er fysisk tilstede og opplever teatermagien sammen med andre. Nå kan vi endelig åpne dørene igjen og det føles litt som bursdag og julaften på en gang, smiler hun.

«Billettluke» på nett

I løpet av koronaperioden har teatret skiftet billettleverandør og billettene selges nå kun på nett via teatrets hjemmeside.

- Vår samarbeidspartner gjennom mange år, Aurora kino, skal ikke lenger selge kulturbilletter og vi har vært nødt til å finne oss en ny leverandør. For våre kunder betyr det først og fremst at det ikke lenger er mulig å kjøpe billetter på Aurora kino. Men vi er veldig fornøyd med det nye systemet og håper at publikum vil oppleve det som enkelt og brukervennlig, sier Mackenroth.

Ett av koronatiltakene er at det ikke vil være mulig å kjøpe billetter i døra i høst. Teatrets billettluke er stengt, men kommunikasjonssjefen lover at det vil komme på plass igjen etter hvert.

- Vi følger smitteutviklingen og tilpasser tiltakene. Akkurat nå tror vi at vi kan åpne for dørsalg igjen over nyttår, sier hun.

 

Illustrasjonsbilde av Dramakortet

 

Innfører Dramakortet

Med høstsesongen kommer også et tilbud som, ifølge Mackenroth, har vært etterlengtet av både ansatte og publikum. HT innfører Dramakortet, et årskort som gir innehaveren tilgang til én billett per forestilling per dag.

- Det er et helt utrolig bra tilbud, om jeg kan få si det selv, ler Mackenroth. – Dramakortet gir deg i praksis så mye teater du vil, for 120 kroner i måneden. Det kan man jo ikke kalle annet enn et kupp!

Med Dramakortet kan man i utgangspunktet se alle teatrets forestillinger i løpet av ett år fra kjøpsdato, og man kan til og med se samme forestilling flere ganger.

- Du har kanskje opplevd å se noe du virkelig liker, og vil så gjerne se det igjen. Eller du har lyst til å dele opplevelsen med flere og gå på samme forestilling først med partneren din og så med din beste venninne? Det kan du gjøre med Dramakortet, forklarer Mackenroth.

KJØP DRAMAKORTET HER

Hun håper at Dramakortet vil senke terskelen for å gå på forestillinger man ellers ikke ville tatt sjansen på, og at det gir publikum muligheten til å oppdage noe helt nytt.

- Man skal ikke ha spesielt dårlig råd før det merkes på lommeboka at man går på forestilling hver måned, og da må man velge hva man har råd til. De fleste velger det de er tryggest på og går dermed kanskje glipp av noen helt nye oppdagelser. Dramakortet gir folk muligheten til å være mer spontane og ta sjanser, mener hun.

Det finnes også et Dramakort Ung for dem under 25 år. Begge Dramakortene er nå i salg. Kjøper man Dramakortet før 15. august, vil det automatisk bli forlenget til 15. august 2021.

Ser fram mot en opplevelsesrik høst

Når HT åpner dørene i august, er det med forestillingen Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet, basert på boka til Endre Lund Eriksen. Mens Pitbull-Terje inntar scenen, foregår det prøver til høstens første storsatsing.

- Det blir litt av et stjernelag vi får i hus i august, forteller Mackenroth og sikter til artistene som skal være med på Bare Bremnes.

Anneli Drecker, Kristian Kristensen, Iren Reppen, Jardar Johansen, Anna Karoline Bjelvin og Johannes Winther Farstad skal tolke Bremnes-låter i en storslått konsertforestilling på Scene Vest. Og større aktivitet blir det.

- Vi er så glade for at vi kan lage alle de fem produksjonene vi hadde planlagt, til tross for koronakrisen. Og ikke minst for at vi fikk berget Pitbull-Terje og kan vise forestillinga i høst. Det blir mye å velge i for publikum og mye å holde fingrene i for oss på teatret. Det ser vi fram til, avslutter kommunikasjonssjefen.

SE PROGRAMPRESENTASJONEN MED GURI JOHNSON OG KRISTIAN FIGENSCHOW HER

Publiseringsdato
17.06.2020