Sulten på kultur?

Koronamonologene - Teater Innlandet

Vi leter daglig opp mer digital kultur til deg.

(foto: Teater Innlandet)

Teatre og konsertsaler rundt om i landet er stengt, men det ligger mye kultur på nettet som du kan nyte godt av - og stadig mer kommer til hver dag.

Frankenstein

The National Theatre i London har lagt ut Frankenstein med Benedict Cumberbatch i hovedrollen. Tilgjengelig på YouTube frem til 7, mai. 

"Om man skal se en National theatre at home-produksjon, så er det Frankenstein!"

- Johanna, inspisient på HT

Korona-monologene

Hva skjedde?? Fra en dag til en annen ble livet snudd på hodet, og her sitter vi, i hvert vårt hjem – med tankekverna på høygir og minst to meters avstand til fornuften. I fem nyskrevne monologer har Jørgen Strickert reflektert rundt denne nye virkeligheten. Monologene er fremført av Teater Innlandets skuespillerensemble. Se monologene på nettsidene til Teater Innlandet.

Håp - digital konsert 26.4

Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand inviterer til en "lavmælt og vakker digital konsert fra Kildens konsertsal der tema er håp". Søndag 26. april klokka 20 på YouTube.

Utafor - ei forestilling om å stå utenfor

"Framsyninga Utafor tar utgangspunkt i forteljingane til fire unge menneske som alle handlar om å vere utanfor samfunnet. Terror, ekstremisme og fordommar er ein del av deira historie. Dei veit at radikalisering skjer på tvers av tru og religion. Og at radikale meiningar ikkje oppstår av ingenting."

Utafor vant Heddaprisen i 2018 i kategorien "Beste forestilling for ungdom"

Du kan se forestillinga på nettsidene til Det Norske Teatret.

Eventyrstund for barna

Skuespiller Sveinung Oppegaard har spilt inn en podkast-serie med kjente og kjære eventyr. By barna dine på for eksempel "Askeladden som kappåt med trollet" eller "Prinsessen som ingen kunne målbinde". Du finner alle episodene her

Riksteatret - Gjengangere

Når den unge Osvald Alving kommer hjem etter farens død, blir ikke gjensynet den lykken hans mor har sett frem til. Osvald er uhelbredelig syk, og han klandrer seg selv og det glade kunstnerlivet han har levd i Paris.

Se Riksteatrets oppsetting av Henrik Ibsens berømte stykke på nettsidene til Riksteatret søndag 29. mars klokka 20

Perler fra Fjernsynsteateret

Mens verden venter på normale tider, har vi funnet frem perler fra Radio- og Fjernsynsteateret som kan erstatte noen av forestillingene som skulle gått på teaterscenene. Se alt fra Vildanden til Jane Eyre.

NRKs radioteater

En hendelse på liv og død tvinger Oda til å ta et oppgjør med seg selv -  og de som har forsøkt å holde tilbake sannheten. Seks episoder, du finner dem her.

6 Podcasts for the Drama Lover

New York Times har plukket ut seks podkaster som de tenker passer ypperlig for deg som elsker drama. Her finner du alle seks på en plass

Solaris korrigert - digitalt teater med Ane Dahl Torp

I Solaris korrigert undersøkjer skodespelar Ane Dahl Torp og komponist Sjur Miljeteig kva framtida kan seie oss om oss sjølve i dag gjennom Øyvind Rimbereids fortellande science fiction-dikt.

"I ei tid da vi alle har fått ordre om å bure oss inne i kvar vår heim bak kvar vår skjerm fordi verda der ute er herja av ein usynleg fiende, er parallellen til Øyvind Rimbereids framtidsvisjon Solaris korrigert påfallande. Rimbereids langdikt frå år 2480 reiser både eksistensielle og samfunnsmessige spørsmål som gjerne kan relaterast til vår samtid: Kva er vi i ferd med å gjere med jorda vår? Kor vil dette føre oss i framtida?"

Se opptak av forestillinga på Vimeo.
 

Digitalt impro-teater

Det Andre Teatret leker seg med improspik og sprell "for å holde dagene lyse og lange". De har lagt ut en fin bukett med improvideoer på Youtube og lover at det kommer flere. Pst: Ser du noen kjente? Det kan være Mats Holm Ernstsen som har stått på scenen hos oss i flere forestillinger og gledet tromsøværinger med improsprell i Billig brus! Følg med her: youtube.com/DetAndreTeatret

Live-konserter med Benjamin Mørk

Tromsømusikeren laget sløydmusikk med knirk til Pinocchio. Nå spiller han beroligende musikk på Facebook som får deg til å glemme alt som heter korona. Følg med her for å finne ut når han spiller live igjen: facebook.com/Morkmusic

KGL X: Danskene gir innblikk bak kulissene

Medarbeiderne ved Det Kongelige Teater i Danmark filmer med sine egne mobiler og viser frem hva de holder på med når de ikke står på scenen. Hvordan jobber guiden med manus til omvisninger, hva gjør operasangeren når han øver hjemme, og hvordan sys og måles det på systua? kglteater.dk/kgl/xtra

Konsertopptak med verdens sprekeste orkester

Våre venner i Arktisk Filharmoni filmer mange av konsertene sine. Opptakene finner du på Youtube og de er helt gratis. Anbefales i kombinasjon med en god kopp te med sitron, og kan nytes i sofaen. Arctic Philharmonic - Youtube

Konserter fra Kristiansand

Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand har lagt ut flere konserter, for eksempel De fire årstider av Vivaldi, som dere kan nyte i "Kildens digitale saler"

Vi oppdaterer lista med anbefalinger når vi kommer over nye, spennende tilbud.

God karantene!

Alle oss på Hålogaland Teater

Publiseringsdato
14.03.2020