HT på turné med årets viktigste teaterstykke

Kristian Figenschow er «Faren» i denne sterke fortellingen som skal turnere i Nord-Norge i november og desember.

Kristian Figenschow og Trude Øines i "Faren"

Nylig pensjonerte André har vært ingeniør. Eller var det danser? Uansett så er armbåndsuret borte. Igjen. Sikkert stjålet av – ja hva hette hun – hushjelpen? Og hva gjør hun i leiligheten hans? 

Dette er et kjent scenario for mange av oss som har familiemedlemmer som er rammet av demens, et tema som nå behandles på scenen i Hålogaland Teaters forestilling «Faren».

– I «Faren» får vi oppleve demens fra perspektivet til den lidende. Kristian Fr. Figenschow tar oss med på en desorienterende reise etter hvert som sykdommen skrider fram. Gjennom datteren Anne, spilt av Trude Øines, opplever vi kostnaden ved å være pårørende, sier Ketil Høegh som har regien på stykket.

Forestillinga hadde premiere i Tromsø i 2018 og høstet strålende kritikker hos både publikum og anmeldere. Torsdag i forrige uke hadde teatret nypremiere, denne gangen med noen endringer i rollebesetningen. Kristian Figenschow er fortsatt med som hovedpersonen André og ifølge Helge Matland i iTromsø, gjør han en sterk og troverdig tolkning:

– Ikke minst Kristian Fr. Figenschows strålende framstilling av hovedrollen i «Faren», gjør dette til ei gripende og sterk forestilling om å gli stadig lenger inn i et mørke, skrev han etter premieren.

 Dette sier publikum på Facebook:
«Et stykke som gjør nokka med dæ for alltid.»
«Det er den sterkeste skuespillerprestasjonen jeg noen gang har sett fra Kristian Figenschow, helt rått, helt ut i fingerspissene. Magisk scenografi, har du ikke sett stykket: Gjør det!»
«Forestillingen var en umåtelig sterk fortelling som berørte og fortsetter å berøre lenge etterpå.»
«Anbefales, kjente meg igjen i situasjon med en far som fikk Alzheimer. Viktig budskap.»

«Faren» skal besøke 15 spillesteder i perioden 19. november til 6. desember:

19/11    Heggelia
20/11    Narvik
21/11    Harstad
22/11    Sortland    
23/11    Sørreisa    
26/11    Finnsnes    
27/11    Sjøvegan    
28/11    Nordreisa    
29/11    Skjervøy    
30/11    Alta    
02/12    Honningsvåg    
03/12    Lakselv    
04/12    Vadsø    
05/12    Båtsfjord    
06/12    Kirkenes

Bilder fra forestillingen kan lastes ned her.