– Dette var tøffe greier!

Tone og Margit Lein

Her er folkets dom etter Peer Gynt-premieren.

Vi tok en prat med publikum etter premieren på Peer Gynt. Her er deres reaksjoner:

Kjøp billetter til Peer Gynt her

- Forfriskende, drøy og kul, syns Tone og Margit Lein 

– Denne forestillinga likte jeg veldig godt. Det var en forfriskende, drøy, kul og morsom versjon av Peer Gynt, sier NRKs programsjef Tone Lein.

Lein trekker frem et friskt og frodig galleri av skuespillere, og musikken som ble en fin del av forestillinga. 

– Jeg koste meg, tida fløy fort, sier Tone.

Også mor Margit er fornøyd. 

– Jeg var skeptisk før forestillinga, men det ble virkelig gjort til skamme. Musikken, regien, skuespillet og scenografien var virkelig topp, og jeg koste meg. Guri Johnsen var fantastisk som Peer. Ja, begge skuespillerne var det. Dette var en fin gjendiktning på nordnorsk av Ragnar Olsen, sier Margit Lein.

Mathilde Cura og Sofia Bandini

– Dette var tøffe greier!

Det sier Mathilde Cuhra og Sofia Bandini. 

– Skuespillerne og scenografien var inspirerende, spesielt kontrasten mellom det gamle manuset og den moderne settinga med kostymer og scenografi la vi merke til. 

Jentene synes det var stilig med to kvinner i rollen som Peer, og at de tulla med kjønn i forestillinga. - Dritkult, sier de.

Edvard Griegs musikk er tett knytta til Peer Gynt, men i denne forestillinga er denne bytta ut med et nyskrevet og moderne lydunivers av Jakop Janssønn, det likte jentene godt.

– Musikken var utrolig bra. At musikerne også kom på scenen og ble en del av forestillinga var fint, det ble en kul stemning av det, sier de.

– De tre timene gikk utrolig fort, dette stykket er godt noe vi kan se igjen - og anbefaler det absolutt til andre unge, sier Mathilde og Sofia.


Alle foto: Lars Åke Andersen.

Publiseringsdato
13.09.2019