Rappkjefta og godhjerta

Ingrid A. Evertsen elsker å få folk til å flire og i rollen som Jensine Hansen får hun både publikum – og ensemblet til å gapskratte.

Jensine Hansen står i sentrum i "Operetten om Mack" og er husholdersken som trekker i alle trådene. Jensine har omsorg for alle og er et godt menneske, og Ingrid er glad i henne. Hun innrømmer riktignok at Jensine kanskje er litt naiv, men hun er ikke dum.

- Jensine Hansen er egentlig ganske smart, men hun er altså litt naiv. Og hun er den som tar vare på alle sammen i Mack-familien. Jeg tror egentlig de liker at hun er litt naiv, sier Ingrid A. Evertsen.

I forestillingen spiller hun hushjelpen Jensine Hansen, som er i tjeneste hos familien Mack/Bredrup.

- Hun er temmelig rapp i kjeften, og det liker gamle fru Mack. Den familien er godt skåret for tungebåndet, hele bunten. Selv om familien går gjennom vanskelig tider, ville de aldri finne på å si opp Jensine. Hun er limet i familien, legger Ingrid til.

Både måpte og flirte

Ingrid A. Evertsen som Jensine i "Operetten om Mack". Foto: Gisle Bjørneby
Foto: Gisle Bjørneby

Ingrid har sin debut som skuespiller i rollen som Jensine Hansen i «Operetten om Mack» på Hålogaland Teater. Hun er langt fra noen novise på scenen med over 30 års erfaring som artist. Men dette er altså første gang som «ordentlig» skuespiller.

- Jeg ble så glad da de ringte fra teatret og spurte om jeg ville spille i denne forestillingen. Jeg begynte med en gang å gråte gledestårer så mannen min lurte på hva som var galt.

Hun forteller at hun flirte godt da det gikk opp for henne at hun skulle være med i en operette.

- Jeg ble nok ikke spurt om jeg ville ta denne jobben på grunn av sangstemmen min. Og jeg både måpte og flirte da Simon (Revholt, komponist, journ. anm.) ba meg om å komme til stemmeprøve, sier Ingrid med stor grad av selvironi.

Prøvetiden omtaler hun som en periode med mye latter og fliring. Og Ingrid er kjapp med å berømme regissør Trond Lie og hun skryter av de andre i ensemblet. De har også mye pent å si om Ingrid. Men én ting skaper «situasjoner» av og til. Kjeftamentet til Ingrid A. Evertsen bak scenen har ført til at flere enn én av skuespillerne har hatt problemer med å holde latteren tilbake idet de skal inn på scenen.

Stort hjerte

Jensine er kvinnen som kommer fra enklere kår enn familien hun jobber for. Hun har snakketøyet i orden og tar sin plass, selv om hun også kjenner sin plass. Det som kanskje tar størst plass hos henne, er hjertet hennes. Det er stort nok for alle i den store familien. Jensine er den som trøster når tidene er vanskelige og hun er den som jubler høyest når silda omsider kommer tilbake. Hun kommer fra fattige kår, og har en ganske annen bakgrunn enn Mack-familien.

- Men du må huske på at gamle fru Agnes Mack opprinnelig kommer fra Hælvetesveita. Sånn sett blir hun og Jensine litt medsammensvorne av og til, forklarer Ingrid.

Ekte historie

- Det er jo ingen ting som mangler i denne forestillingen. Den har flott musikk, den viser mangfoldet som var i Tromsø på 1920-tallet. Den har fest og farger og ikke minst humor – oppi all elendigheten, sier Ingrid opprømt.

Hun elsker responsen fra publikum og gleder seg over alle de positive tilbakemeldingene de får.

- Jeg tror publikum liker ektheten i historien om familien Mack. Det er mange som ikke kjenne denne industrihistorien så godt fra før, og jeg synes det flott at teatret sørger for at den blir fortalt.

Deilig med fisk

Ingrid synes egentlig det er litt hyggelig at hun er blitt et midtpunkt i forestillingen. Hun tror folk kjenner seg igjen i Jensines varme og stolthet for Tromsø og landsdelen.

- Og så er det utrolig deilig å kunne snakke litt om fisk! Du må huske på at jeg er gift med en fisker, avslutter hun.

Publiseringsdato
02.04.2019