– Utfordringer er jo litt uimotståelige

Helle Ottesen utenfor Hålogaland Teater

Fredag ble Helle Ottesen spurt om å overta for Kirsti Sparboe i Operetten om Mack. Lørdag satt hun på flyet til Tromsø.

Helle Ottesen tok utfordringa på strak arm da hun på fredag fikk forespørselen om å overta for Kirsti Sparboe, som har skadet armen. Allerede på lørdag satt hun på flyet til Tromsø, på vei til sin første prøve på «Operetten om Mack».

– Jeg var jo et helt annet sted da telefonen kom på fredag. Ja, da må jeg dra i morgen, tenkte jeg. Og så er det premiere på torsdag. Det kom jo litt brått på. Men så syns jeg at utfordringer er litt uimotståelige, smiler Ottesen. – Jeg blir veldig lett fristet til å si ja.

Ottesen er kjent som glimrende skuespiller og hun har gjort seg særlig bemerket innen forskjellige former for musikkteater, fra revyer via operetter og rockemusikaler til ulike kabaretforestillinger. Nå skal hun spille rollen som Agnes Mack, den sterke kvinnen bak familiebedriften L. Macks Ølbryggeri.

– Jeg gleder meg veldig til å møte ensemblet. Det skal bli moro å jobbe med nye folk, sier den tidligere teatersjefen ved Trøndelag Teater.

– Publikum kan glede seg!

Helle Ottesen overtar for Kirsti Sparboe i Operetten om Mack.
Helle Ottesen skal snart stå på scenen i Operetten om Mack.

Ottesen har vært i Tromsø tidligere, blant annet på turné med Trøndelag Teater i begynnelsen av 1980-tallet. Siden den gang har hun hatt et spesielt bilde av Tromsø i hodet.

– Det var i juni, etter Sankthans. Da jeg våknet sto bjørketrærne til knes i snø. Det var et utrolig vakkert syn som gjorde inntrykk, husker skuespilleren.

I ettertid har hun vært innom Tromsø ved enkelte anledninger, og hun ser fram til å gjenoppdage byen.

– Her har det skjedd mye! Jeg er veldig spent på det flotte teaterbygget som jeg nå skal få lov å jobbe i.

Teatersjef Ketil Høegh er svært fornøyd med å ha kapret Helle Ottesen til rollen og mener teatret kan presentere erstatteren med stolthet.

– Helle har et langt liv i teatret bak seg, med mange store roller og strålende prestasjoner. Vi ser fram til at det nordnorske publikum skal bli bedre kjent med henne, sier han.

Publiseringsdato
11.02.2019