Teater fra morgen til kveld

Denne helgen samles ungdom fra Troms og Finnmark på Hålogaland Teater og skal spille teater fra morgen til kveld. I alt seks nyskrevne forestillinger vises.

Ungdom i alderen 13 til 19 år lager forestillinger basert på nyskrevne tekster eller konsepter laget for aldersgruppen. Siden oppstarten har Den Unge Scene (DUS), som festivalen heter, fått frem 42 nye tekster og konsepter. Omlag 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene i hver runde. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner og en landsdekkende festival på Det Norske Teatret i Oslo for utvalgte grupper.

Ungdommer fra Troms og Finnmark samles i Tromsø fredag og lørdag og skal spille teater fra tidlig morgen til sent på kvelden. Ungdommene deltar i hele prosessen; fra å utvikle en idé, skrive teksten og forme produksjonen med regi og teknikk. I et heftig tempo skal de ha prøver, rigge forestillingen, spille den og så rigge ned før neste gruppe kommer på scenen. I alt skal seks nyskrevne tekster fremføres.

Etter hver forestilling møtes aktørene for samtale med faglig råd. Fra Hålogaland Teater er det Ketil Høegh og Kristine Hartgen som gir råd, mens det fra DUS nasjonalt er Eirik Brøyn og Caroline Karlsen som møter. I tillegg arrangeres det i løpet av helgen tre workshops. Anethe Alfsvåg holder en om skuespillerteknikk, Kristoffer Jørgensen kjører en på scenekamp, mens teknisk avdeling på Hålogaland Teater gjennomfører en workshop om hvordan man produserer en forestilling.

Alle forestillingene spilles på Scene Øst på Hålogaland Teater og er åpne for publikum.

Publiseringsdato
13.02.2019