Jørn Fuller-Gee fast ansatt på HT

Skuespiller Jørn Fuller-Gee

Har landet i Tromsø med sitt livs første faste jobb. – Jeg takket ja med en gang, sier skuespilleren.

Første gang Jørn Fuller-Gee satte sine bein på Hålogaland Teater var da nybygget åpnet i 2005. Siden har sørlendingen vært her, bare avbrutt av 6 år ved Kilden Teater- og konserthus i Kristiansand. Nå har han landet i Nord-Norge for godt, som en av seks faste skuespillere i staben på HT.

- Jeg ble egentlig aldri ferdig med Tromsø. Jeg kom tilbake i 2016 sammen med kona mi, og nå blir vi her, sier skuespilleren.

Ikke et vanskelig valg

Fuller-Gee er oppvokst med barne- og ungdomsteater i Arendal Dramatiske Selskap, og er utdannet ved LIPA i Liverpool. Etter et år med produksjoner i England og turneer i Europa kom han rett fra skolebenken til HT og sin første rolle som Teodoro i Hunden i Høyet.

- Jeg nølte ikke da jeg ble spurt om jeg ville ha fast jobb. Jeg takket faktisk ja med én gang. Teateret har en inspirerende historie og en utrolig sterk identitet. Folka her har mye kraft og høy arbeidsmoral. Det var ikke et vanskelig valg, det er en stor tillitserklæring å bli spurt, sier han.

Han har kjent godt på frilanstilværelsen med sine pluss- og minussider, i likhet med de fleste av landets skuespillere. De fleste jobber prosjektbasert, noe som gjorde valget enda lettere å ta for Fuller-Gee.

Bor like ved

Med fast jobb kommer også mer trygghet. Jørn Fuller-Gee ble pappa for et år siden, og med små barn i hus er forutsigbarhet et viktig stikkord. Også kona Ulrikke jobber ved teateret, og paret har bosatt seg i nærheten. Det er praktisk når man lever og ånder for å være skuespiller.

- Framover blir det prøver på dagtid og forestillinger på kvelden. Da er det kjekt både med hus og barnehage like ved, sier Fuller-Gee, som er aktuell som «den forviste» sønn Johan i Operetten om Mack.

Alltid litt utenfor

Skuespilleren er ofte å finne i rollen som outsider, noe han selv trives med.

- Jeg er jo ikke «herfra», kanskje det er derfor jeg ofte spiller outsider? Jeg liker disse karakterene, de som tør å være seg selv og får lov til å være fri. Jeg prøver å forstå dem, og noen ganger får jeg det ikke til i det hele tatt. Uansett er det et privilegium å få lov til å jobbe med det jeg er lidenskapelig opptatt av, jeg er heldig, sier han.

Feirer med premiere

Han mener at alle teatre bør han en fast kjerne av skuespillere, for å få ting til.

- Det handler om identitet. Jeg mener det er viktig å ha et fast ensemble både for at publikum og utøvere skal ha mulighet til å skape og oppleve scenekunst i landsdelen. Uten en stamme blir det vanskelig.

Nå skal han feire den faste stillingen med premiere på Mack-forestillingen 14. februar. Og så sette i gang med nye prosjekter.

- HT er et energisk teater, som har turt mye og har en tydelig stemme. Framover skal vi fortsette å være skikkelig modige, og jeg gleder meg til å være med på det, sier Jørn Fuller-Gee.

- Liker humoren

Konstituert teatersjef Ketil Høegh er veldig glad for at han spurte Fuller-Gee om å bli i Tromsø, og at han takket ja.

- Jørn har vært i ensemblet tidligere, reist bort og kommet tilbake som en enda bedre skuespiller. Han bidrar på flere plan og er en viktig aktør for oss. Å få Jørn knyttet fast til teateret er et gode som både vi og publikum vil høste godt av, sier Høegh, som lover at nordlendingene får se mye av skuespilleren framover.

- Jeg håper vi også vil få se mere av den herlige, underfundige humoren hans!

Jørn Fuller-Gee. Foto: Mali Arnstad

Publiseringsdato
05.02.2019