Gledelig gjensyn med Gregor (8)

Han synes egentlig det er litt kult å være insekt, selv om alt blir annerledes.

Hvem skulle trodd det gikk an å lage barneteater av Kafkas mørke forfatterskap? Og så morsomt, så rørende, så fantasirikt og spennende? Det er altså en heftig historie dette, men allikevel ler vi masse og ofte.
 

Kjøp billett

Slik uttrykte Nordlys-anmelder Anki Gerhardsen seg etter at hun så forestillingen «Gutten som ble et insekt» for et år siden. Nå kommer Gregor tilbake til Scene Øst før forestillingen skal ut på turné i Troms og Finnmark.

Gregor er åtte år og bor sammen mor, far og tenåringssøsteren Grete. Han er flink på skolen og fullt opptatt med sport, fotball, speidern og musikk. Alle forventer at han skal være flink, men en dag er det nok. Plutselig en morgen når han våkner opp er han blitt forvandlet til et insekt!

Han synes egentlig det er litt kult å være insekt, selv om alt blir annerledes. Gregor føler seg veldig forskjellig fra de andre, og til og med mamma og pappa fjerner seg gradvis fra ham.

Denne gangen er møter vi Bao André Nguyen i rollen som Gregor. Sist han gjestet Hålogaland Teater var i storproduksjonen «Sykle i snøstorm». Eller møter vi Kristine Henriksen, Kristine Cornelie Margrete Hartgen, Maria Agwumaro og Leo Magnus de la Nuez.

Det er Franz Kafka som i 1915 skrev fortellingen «Forvandlingen», som vår forestilling er basert på. Fortellingen handler mye om å føle seg annerledes, men den handler også om forventningspress. Mange barn og unge kjenner på dette i dag. De føler kravet om å være god på skolen, flink i sport, være morsom og kul. Sånn har Gregor det også, og han føler seg veldig sliten. Men etter at Gregor blir et insekt, endres alt.

Passer for alle fra 6 år og oppover

Varighet: ca. 1 time og 5 minutter (ingen pause)

Spilles på Scene Øst 5-13. mars.

Kjøp billett

Bao prøver kostyme

Publiseringsdato
19.02.2019