Årets teateropplevelse

Bilde av skuespillere

Stjernebesatt rolleliste og ukjent musikalsk byhistorie.

Kjøp billetter her


Det er storslagent, spektakulært og velklingende når et ensemble på rundt 30 skuespillere, dansere og musikere kommer ut på Scene Vest og forteller en versjon av historien om en av Tromsøs hjørnesteiner. Endelig blir vi kjent med en del av Tromsø-historien, som til nå har vært lite fremme i lyset.

Forfatter Maja Bohne Johnsen har nemlig diktet og fantasert seg fram til en saftig dramatisering basert på virkelige historiske hendelser, som den store sosiale kampen, alkoholforbudet, bankene som gikk konkurs, fisket som slo feil og fremveksten av Tromsø fra handelssted og fiskevær til en by og hovedsete i Nord-Norge.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det er rikelige mengder med varme, humor og gode fortellinger når et stjernespekket team boltrer seg i den fantastiske musikken Simon Revholt har skrevet til musikalen. Smilet sitter løst og kanskje kommer en og annen liten tåre også.

«Operetten om Mack» blir vårsesongens store snakkis på Hålogaland Teater og er en av teatrets største produksjoner. Urpremiere er 14. februar og vi spiller til og med 6. april.

Publiseringsdato
12.02.2019