Pangstart for publikumssuksess fra Hålogaland Teater

Forestillingen «De usynlige», som spilte for fulle hus i Tromsø i fjor høst, startet sin turné med fullsatt sal i Kirkenes i går. Nå skal den videre til flere steder i Finnmark og Troms.

«De usynlige» er basert på en roman av Roy Jacobsens som høstet glitrende kritikker da den kom ut i 2013. Hålogaland Teaters dramatisering hadde premiere høsten 2018 og siden har publikum trykket forestillingen til sitt bryst.

– Vi har fått en strålende start på turneen og sier tusen takk til publikum i Kirkenes. Det er tydelig at Roy Jacobsens univers appellerer også til folk i Finnmark. Nå håper vi på like mye publikum alle de andre plassene vi skal besøke, smiler markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland Teater, Anika Mackenroth.

Det er skuespillerne Guri Johnson, Trude Øines, Trond Peter Stamsø Munch, Kristine Hartgen og Ivar Beddari som spiller den lille familien Barrøy som lever på en liten øy midt i havgapet på begynnelsen av 1900-tallet. Forestillingen skildrer blant annet hvordan lille Ingrid (Trude Øines) må lære seg både morens arbeid og farens arbeid. Gjennom Ingrids oppvekst og erfaringer tegnes det et bilde av vår landsdel og om folkene som lever videre her.

– Jeg tror at mange har en Ingrid Barrøy i familien og at folk kjenner seg igjen i fortellingen. Det handler om nordnorsk historie, men også om hvordan vi lever våre liv under vanskelige forhold, sier Mackenroth.

Turnerer i Finnmark og Troms

Gjengen fra HT skal nå innom flere spillesteder i Troms og Finnmark og billettene ligger ute for salg.

– Vi starter i Kirkenes og avslutter på Vinterlysfestivalen i Mo i Rana i midten av februar. På veien dit skal vi innom både små og store scener i Troms og Finnmark. Det syns vi er veldig stas, avslutter Mackenroth.

Turnérute:

Lakselv 26.1.
Honningsvåg 28.1.
Hammerfest 29.2.
Alta 30.1.
Nordreisa 31.1.
Skjervøy 1.2.
Finnsnes 5.2.
Sjøvegan 6.2.
Harstad 7.2.
Bodø 10.2.
Mo i Rana 12.2.

"De usynlige" beskriver livet på en liten øy midt i havgapet på 1900-tallet. Foto: Ingunn Mehlum
Publiseringsdato
23.01.2019