Dagfinn Bakke er død

Kunstneren bak illustrasjonene til «Den fordømte nordlendingen» er død.

Dagfinn Bakke var illustratøren bak de ikoniske akvarellene til Hålogaland Teaters største publikumssuksess, «Den fordømte nordlendingen». På årets første dag la den folkekjære illustratør, maleren og avistegneren Dagfinn Bakke ned penselen for siste gang 85 år gammel.

Bakkes illustrasjoner til «Den fordømte nordlendingen» ble en svært sentral av produksjonen og nådde betydelig oppmerksomhet på egen kjøl. Han var også svært sentral som illustratør i Arthur Arntzens bøker om Oluf. I tillegg var han også svært kjent som avistegner i Lofotposten fra 1956 til 1992, under signaturen DAN.

I tillegg til illustrasjonene til Oluf og «Den fordømte nordlendingen» gjorde han seg bemerket da han i 1983 laget avistegningen av Maggie Thatcher på sopelimen, som ble kåret til verdens beste i 1983, og Dagfinn Bakke uttalte flere ganger at han var stolt av tegninga, som han tegnet til Lofotposten, der han jobbet fra 1956 til 1992.

På Galleri Dagfinn Bakkes Facebook-sider skriver familien at Bakke har malt sitt siste bilde:

– Dagfinn har malt sitt siste bilde, «Vinternatt». Det gjorde han i oktober. Den første morgenen i det nye året sovnet han fredfullt inn på Byparken omsorgssenter i Svolvær. Dagfinn ble 85 år gammel. De siste årene har han optimistisk fortsatt å skape kunst og fornye seg, til tross for kreftsykdommen. Vi minnes familiemannen og kunstneren med stor kjærlighet, og vi driver galleriet videre i hans ånd.

Den fordømte nordlendingen

Publiseringsdato
02.01.2019