Variert og spennende teatervår

Våren på Hålogaland Teater byr på nyskreven dramatikk og stor spennvidde.

Det blir komedie, familiekrønike og barneteater, ny dramatikk og musikalsk fokus på miljøet. En teatermeny skal helst by på variasjon, kvalitet og aktualitet. Våren på Hålogaland Teater lover godt i så henseende.

Vi begynner med ekstraforestillinger av dramatiseringen av Roy Jacobsens kjente roman «De usynlige». Forestillingen er nesten utsolgt før premieren og vi er glad for å kunne forlenge spilleperioden i Tromsø. Det skjer før den skal ut på turné i Troms og Finnmark i januar og februar.

Det blir et gledelig gjensyn med den kritikerroste forestillingen «Tobias og dagen det smalt». Denne underfundige forestillingen ble kåret til beste barneforestilling i 2018 og ble belønnet med en Heddapris. Tobias og gjengen skal spilles i Tromsø i januar og februar før den skal på turné i Troms og Finnmark i februar og mars.

På selveste Valentindagen – 14. februar – har vi premiere på storsatsingen «Operetten og Mack». I denne stor anlagte musikalske satsingen får vi historien om bryggeribedriften Mack, eller rettere sagt; en versjon av den. Kirsti Sparboe står fremst i rekken av stjerner i denne produksjonen som omfatter blant annet Finn Arve Sørbøe, Mari Lerberg Fossum, Elisabeth Moberg, Kristian Figenschow og Jardar Johansen.

Og det blir enda mer for barn. I mars tar vi opp igjen suksessforestillingen «Gutten som ble et insekt». Dette er «Kafka for kidz» basert på den berømte forfatteren Franz Kafkas roman «Forvandlingen (Metamorfose)». Etter spilling i Tromsø, skal forestillingen på turné i Troms og Finnmark med Den kulturelle skolesekken.

Den 9. mai har vi premiere på den nyskrevne forestillingen «Blå åker». Pianist Herborg Rundberg setter sjøbein og utforsker fortid og fremtid sammen skuespillerne. Hun lager musikk inspirert av sjøsamisk tradisjon som preges av både følsomhet og brodd, og hun spiller videre på kjente og kjære tekster av Ragnar Olsen. Hovedrollen i denne underholdende og undrende kosertforestillingen innehar imidlertid dronningen selv: Havet.

I lyse vårkvelder er det klart for å trimme lattermusklene når Kristian Figenschow, Finn Arve Søbøe og Inge Kolsvik dukker opp i «Uroens barn». Det er regissør og forfatter Lennart Lidström («Zappfe», «Den fordømte nordlendingen» etc) som har skrevet denne forestillingen spesielt til sine venner på Hålogaland Teater. Inge Kolsvik har laget musikken. Dette er en komedie om vennskap, eller enda verre; en komedie om mangelen på vennskap.

Ikke nok med det, men teatret byr på en skikkelig godsak for publikum som er raske. Fra og med tirsdag 13. november klokken 09:00 til og med onsdag 14. november klokken 23:59 kan du kjøpe billetter til alle forestillingene for 100 kroner (!) per billett.