Homopappa blir teater i Danmark

Suksessforestillingen "Den sommeren pappa ble homo" blir teater i Danmark.

Våren 2015 hadde Hålogaland Teater urpremiere på dramatiseringen av Endre Lund Eriksens roman "Den sommeren pappa ble homo", og forestillingen ble en knallsuksess. Både publikum og anmeldere tok den sorgmuntre historien til sitt bryst. I april setter det danske teatret Hils din mor i København opp stykket i dansk språkdrakt.

Lund Eriksens fortelling er historien om Arvid som drar på campingferie med faren sin til Nordfjordbotn, som er verdens kjedeligste sted. Det regner, det er dårlig dekning, og den eneste attraksjonen er et utedass. Her skal Avidsjaur (som han kalles) tilbringe sommeren sammen med pappa (og hunden Waldo) i ei trang og umoderne campingvogn, parkert på jordet til Roger Berg som er pappaen til Indiane. Men pappa blir rar, Indiane blir forelska, og Roger Berg går rundt i bar overkropp og er veldig homo.

Denne forunderlige verden trollbant lesere da romanen kom ut i 2015 og fikk publikum til å strømme til teatret da Hålogaland Teater satte forestillingen opp i 2015, i regi av Petter Næss.Forfatter Endre Lund Eriksen er glad for at fortellingen blir teater også i Danmark. På sin Facebook-side sier han at "prosjektet er i veldig gode hender med Teater Hils din mor", og at han gleder seg til å se forestillingen.

Hålogaland Teater gratulerer Endre Lund Eriksen og ønsker tvi-tvi med prosjektet i København.