Operetten om Mack kommer!

Gjør klar for et musikalsk stykke Tromsø-historie til våren

Få merkevarer er så synonymt med Nord-Norge som Mack. Og få nordnorske artister har vel en større plass i den norske folkesjelen enn Kirsti Sparboe!

!Billetter i salg fra 12. november!

Når Hålogaland Teater våren 2019 slår på stortromma i den stort anlagte musikalske satsningen «Operetten om Mack» får vi historien om bryggeribedriften Mack. Den løper parallelt med Tromsøs fremvekst fra handelssted og fiskevær til en by og hovedsete i Nord-Norge. 

HTs neste storsatsing skal fortelle historien om Mack-bryggeriet (iTromsø)

Kirsti Sparboe

Her tegner vi en bred folkelivsskildring fra tiden 1915 hvor Bredrup-generasjonene overtok bryggeriet og frem til Ølhallen åpnet i 1927. På scenen finner vi et stort ensemble av skuespillere og dansere som synger og spiller historien. I de største rollene møter vi Kirsti Sparboe, Elisabeth Moberg, Finn Arve Sørbøe, Jardar Johansen, Ingrid Evertsen og Kristian Figenschow.

Nærmere 30 aktører vil være på scenen og det er Simon Revold som komponerer musikken. Det blir store musikk- og dansenumre med fengende toner med inspirasjon fra musikken fra 1920-tallet.

- Man drikker bare Mack i Tromsø. Alt annet øl kaster man i dass (Nordlys pluss+ sak)

Maja Bohne Johnsen er forfatteren bak Tromsø-historien «Vestregata» som gikk sin seiersgang på Hålogaland Teater i 2016. Da skrev hun historien om sin morsslekt. Nå har hun gått videre med historien om sin farsslekt og har skrevet «Operetten om Mack». Hun har diktet og fantasert frem en saftig dramatisering av tiden, basert på og fundert på virkelige historiske hendelser, som den store sosiale kampen, alkoholforbudet, bankene som gikk konkurs, fisket som slo feil og fremveksten av en by. Dette er krøniken om familiene Mack og Bredrup, både som institusjon, bedrift og som en privat familie. 

Regien er ved Trond Lie som er tilbake på Hålogaland Teater etter suksesser som «Twigs - Hele Hælvetes slekta» og musikalene «Cabaret» og «Chicago». Forestillingen har premiere på Scene Vest 14. februar 2019.

!Billetter i salg fra 12. november!

Publiseringsdato
12.10.2018