Nominert til tre Heddapriser

Igjen er teatret nominert til Heddaprisen for beste barneforestilling. Denne gangen med «Tobias og dagen det smalt». I tillegg har stormusikalen «The Sound of Music» nominert til to priser.

Heddaprisen er norsk teaterlivs høyeste utmerkelse og i år er Hålogaland Teater nominert i ikke mindre enn fire kategorier. Det ble kjent etter at Heddajuryen tirsdag formiddag offentliggjorde de nominerte til de gjeve prisene under en pressekonferanse i på Oslo Nye Teater.

En av Hålogaland Teaters største produksjoner, suksessmusikalen «The Sound of Music» av Rodgers og Hammetstein gikk sin seiersgang på Scene Vest høsten 2017 i regi av Ivar Tindberg. Det har resultert i hele tre nominasjoner. Ingebjørg Kosmo er nominert som beste kvinnelige birolle for sin innsats i rollen som Abedissen. Et samlet anmelderkorps trakk hennes prestasjon særlig frem etter premieren. Videre er teatrets faste lyddesigner, Jim-Oddvar Hansen og musikalsk leder Simon Revholt nominert i klassen Beste audiovisuelle design. «The Sound of Music» er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO)

Teatersjef Inger Buresund er storfornøyd med at Hålogaland Teater har fått tre nominasjoner. Hun mener det er en æresbevisning med så mange nominasjoner og er glad for at teatret nomineres med for så vidt forskjellige forestillinger og mener det sier noe om teatrets bredde.

Beste barneforestilling
Hålogaland Teater er også nominert i kategorien Beste barneforestilling for produksjonen «Tobias og dagen det smalt» av Jenny Svensson og Rimfrost Teaterensemble. Forestillingen er en forestilling som kjønnsidentitet og vennskap og tar opp temaet ulike måter å definere kjønn på, sett gjennom barns øyne.

Tobias og dagen det smalt- Det er helt fantastisk bare å bli nominert. Det er en stor ære for oss, men æren tilhører også i stor grad alle de fantastiske menneskene vi intervjuet i forkant av at vi produserte forestillingen, sier skuespiller Kristine Myhre Tunheim.

Hun er ekstra glad for at en forestilling om mangfoldet er nominert.

- Vi har behov for flerre historier om alle de mange måtene det finnes å være menneske på, legger hun til.

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Norsk teater- og orkesterforening (NTO) er ansvarlig arrangør for HEDDA. Prisen deles ut 17. juni på Oslo Nye Teater. Prisen deles ut for 21. gang.