Hugin og Munin

Fjærpryd til Hugin og Munin i "Sykle i snøstorm"

Ravnene er gjennomgående skikkelser i forestillingen.

Logo Universitetet i Tromsø, designet av Ulf DreyerFigurene er sentrale i logoen til UiT Norges arktiske universitet, som ble utformet av Ulf Dreyer i 1984. Symbolet forestiller Odins ravner, Hugin og Munin.

Navnene betyr Tanke og Erindring – den ene peker fremover, den andre tilbake. Det passer veldig godt når man i forestillingen får tilbakeblikk fra historien, men også mulighet til å reflektere over fremtiden.

Flyr ut i verden

I norrøn mytologi flyr Hugin og Munin ut i verden hver morgen. De legger merke til det som skjer og de hører hva som blir sagt. Når de kommer tilbake setter de seg på skuldrene til Odin, og hvisker i øret hva de har sett og hørt. Derfor er Odin den klokeste og mest kunnskapsrike av gudene.

Hugin og Munin har selvsagt fått sin plass i historien om universitetet. De kommer til å geleide publikum gjennom hele teaterhuset for å sikre at man kommer frem til riktig sted i forestillingen. Disse rollene vil bekles av våre talentfulle ungdommer i Lille HT.

Ravnene skal også fly ut i verden i «Sykle i snøstorm». Skuespill kan være vanskelig nok med begge beina planta på jorda, men det blir en ekstra utfordring når man samtidig skal takle store høyder. Sikkerhet er prioritet nummer én, og blir godt ivaretatt. Det å fly enkelt og ubesværet krever mye trening, og ungdommene har virkelig imponert.

Fjærprakt

Selve vingene er under prototyping der man må ta hensyn til seletøy, bevegelsesfrihet og utseende. Men når flyveselene er på, skal det likevel se kult ut. Det er oppgaven til kostymemaker Ann-Jorunn Pedersen. Kostymene er under produksjon og ganske hemmelige, men vi har fått en liten sniktitt. Ravnene får en nydelig fjærpryd, og vi gleder oss til å se de fly opp i teatertårnet.

Av May Liss H. Wasmuth

Publiseringsdato
06.06.2018