Det blir faktisk spektakulært

Isak Bakli Aglen skal spille ravn i Sykle i snøstorm

Jeg gleder meg til å fly.

Isak Bakli Aglen er en av våre unge skuespillere fra Lille HT som skal være med på “Sykle i snøstorm”. Han leste oppslaget i avisen da vi startet prøvene om at dette skulle bli så spektakulært og fantastisk. Men hvordan var det mulig? Når forestillingen bare skulle handle om universitetet?

Ble overbevist

Etter møtet med regissørene Petter Næss og Un-Magritt Nordseth, og en innføring i planene, er Isak overbevist om at forestillingen kommer til å bli både interessant, underholdende og nettopp, spektakulært. –Jeg er fascinert over størrelsen på det hele, med så mange aktører involvert, og så mye som skal skje. Samtidig er det en rød tråd i det hele, selv om det ikke blir en tradisjonell teaterforestilling, sier Isak.

Isak kommer stormende rett fra eksamen på skolen til prøvene på Hålogaland Teater, der han til vanlig går på dramalinja på Kongsbakken videregående skole. Men Isak er likevel en erfaren skuespiller på teateret. Han har tidligere vært med på forestillinger som ”Den sommeren pappa ble homo”, ”Den uendelige historien”,  ”Et juleeventyr” og ”Virginia og julenissen”.

Hugin og Munin skal fly

Isak skal være en av ravnene, Hugin og Munin, som skal ut å fly. De øvelsene har bare så vidt begynt. Å fly 17 meter over scenegulvet er skikkelig høyt, og gir et enormt sug i magen. Ikke nok med det, han skal synge samtidig. Heldigvis er det enda godt med tid til øving fremover for å bli trygg og sikker i flyvebevegelsene.

Den unge skuespilleren syns det er artig at Hålogaland Teater tør å gi dem muligheten til å være med i en så stor del av forestillingen. -Vi får også være med i diskusjoner og våre innspill blir hørt. Det gjør at vi faktisk er med på å forme forestillingen. Jeg gleder meg veldig til å se sluttresultatet, avslutter Isak Bakli Aglen.

Nå lærer de unge skuespillerne mye om etableringen av Universitetet i Tromsø, og 50-års jubileumet. Det er de som må ta stafettpinnen, og får sørge for å ta med historien videre til 100-års feiringen i 2068.

- Av May Liss H. Wasmuth

Publiseringsdato
21.06.2018