Æ sykle

Øving med Lille Hålogaland Teater

Dybdeintervjuer gir godt innblikk i studenthverdagen.

Æ sykle.

I all slags vær. Sykle.

Det e herlig.

Dagens studenter

Denne uken har vi fått følge prøvene på «Sykle i snøstorm» der dagens studenter og deres hverdag skal presenteres. Vi får høre om trang økonomi, tidsklemma med kombinasjon av krevende studier og familie og usikkerhet om valg av retning. Men vi får også høre om engasjement, lykke og lidenskap.

Alle studiestedene til UiT Norges arktiske universitet er representert, og forfatter Liv Heløe var meget imponert over hvor åpne studentene var gjennom timelange intervjuer. I manuset er personene anonymisert, men vi får historier om bakgrunn for valg av studie og studiested, hverdagslivet og lidenskapen for sitt valg av fag.

Lille Hålogaland Teater

I forestillingen blir vi kjent med dagens studenter gjennom våre unge skuespillere som er tilknyttet Lille Hålogaland Teater. Dette blir en spennende utfordring for talentene, og de får mye ansvar. Det krever mot og stor trygghet å bære en del av forestillingen på den største scenen. Men det takler de på en utmerket måte.

Ungdommene er dyktige, og tar oppgaven på største alvor. De imponerer stort med modenhet og refleksjon når de skal presentere studentenes historier. Samtidig er de åpne og prøver villig ut forskjellige tilnærminger. Regissør Un-Magritt Nordseth er fulle av lovord om ungdommen, og konstaterer at det er en fantastisk gjeng å jobbe med.

Lille Hålogaland Teater er en virksomhet hvor barn og unge lærer om teaterkunst i selve teatret, for å ta vare på regionens unge teatertalenter. Her får de unge skuespillerne lære om teaterkunst, lære om den kunstneriske prosessen det er å lage teater, får innsikt i ulike dramatiske uttrykksformer og utvikle stemmebruk og kroppsbevissthet gjennom ulike skuespillerteknikker og teaterøvelser. Lille Hålogaland Teater setter opp egne produksjoner, og bidrar i teatrets ordinære forestillinger der det er behov.  Du kan lese mer om Lille Hålogaland Teater her

Sykle i snøstorm

Peter F. Hjort, som fikk jobben med å etablere Universitetet i Tromsø, var ivrig syklist. Også på vinteren. Det å sykle i snøstorm ble et symbol på den dedikasjon og utholdenhet som var nødvendig for jobben. I dag er det helt vanlig å sykle hele året, og flere av studentene fremhevet at de gjør nettopp det.  

Sykle. Det e herlig.

Bildetekst: Med Lille Hålogaland på prøving. Fia Augusta Beckmann, Tuva Frydenlund, Vera Østbye Lysnes, Kristine Cornelie Hartgren, Frida Mathea Sørbøe, Emilie Elstad, Ingrid Mikalsen Deinboll, Jørn Fuller-Gee.

- Av May Liss H. Wasmuth

Publiseringsdato
13.06.2018