God jul og godt nytt år!

De beste ønsker til publikum og samarbeidspartnere.

2017 har vært et strålende år for Hålogaland Teater. Vi har nettopp avsluttet en fabelaktig spilletid i Tromsø og turné i Nordland, Troms og Finnmark med "The Sound of Music". Publikum har strømmet til og tilbakemeldingene har vært enestående. For oss som teater har også dette vært en veldig spennende oppgave. Og enda bedre har det blitt i godt samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO).

Gjennom hele året har vi hatt en rekke spennende og foreskjellige forestillinger - for både stor og liten. Vi startet året med den internasjonale forestillingen "Apene i Himalaya" med tekster fra hele verden. Deretter var det dramatisering av suksessromanen "Havboka" av Morten Strøksnes. Videre ble det skikkelig politisk teater da Amund Sjølie Sveen og gjengen bød på "Nordting" så tørrfisken føyk. Våren fortsatte med grøss for store og små da "Hans og Grete" kom på besøk på hovedscenen. Latteren satt løst da Kristian Figenschow, Guri Johnson og John Sigurd Kristensen fortalte familiekrøniken "Twigs - hele hælvetes slekta". Under Heddadagene i Oslo i juni hadde vi urpremiere på forestillingen "Vinduer" av Veronica Salinas til strålende kritikker.

Høstsesongen startet med danseforestillingen "Frosne sanger" i samarbeid med ensemblet Zero Visibility. Den ble etterfulgt av Jon Fosses "Sønnen", som ble en publikumssuksess både i Tromsø og på turné i Troms og Finnmark. Og teateråret 2017 ble avsluttet med allerede nevnte "The Sound of Music".

Nå er vi klar for nok et spennende teaterår. 2018 starter med Jo Strømgrens melodramatiske komedie "Nordens Paris" (25.01) og "Gutten som ble et insekt - Kafka for kidz" (25.02). Resten av året går det slag i slag med store og små produksjoner. Årets aller største produksjon blir "Sykle i snøstorm" (15.09) som Hålogaland Teater lager sammen med gode samarbeidspartnere i anledning Universitetet i Tromsøs 50-årsjubileum.

Vi ønsker publikum og samarbeidspartnere en riktig god julefeiring. Samtidig gleder vi oss til å gi oss i kast med det spennende teateråret 2018 i lag med deg.

Hilsen alle oss på Hålogaland Teater

Publiseringsdato
21.12.2017