Hålogaland Teaters nye skald

Maja Bohne Johnsen er tilknyttet Hålogaland Teater som teatrets nye husdramatiker.

Teatersjef Inger Buresund forteller at Maja Bohne Johnsen er tilknyttet Hålogaland Teater som husdramatiker ut Buresunds sjefsperiode (ut 2020). I 2016 viste teatret forestillingen «Vestregata», som er skrevet av Bohne Johnsen.

- Vi ønsker å knytte til oss Maja som en forlengelse av hennes «Vestregata» fra 2016. Det er en personlig og allmenn fortelling og vi vil bygge videre på det sporet, forklarer Buresund.

Dramatikeren sier hun er takknemlig og glad for å ha innledet dette samarbeidet og ser frem til å være «husskald» på Hålogaland Teater.

- Jeg er veldig glad for å ha et støtteapparat rundt meg her på teatret. Jeg er en dramatiker som gjerne skriver i team, og jeg ser hvor viktig det er for skriveprosessen å ha det. "Vestregata" hadde aldri blitt til om jeg ikke hadde dramaturger som Kristin Eriksen Bjørn og Tale Næss med på skrivereisen, sier hun.

Maja Bohne Johnsen er også valgt ut som en av åtte dramatikere som i samme periode skal være husdramatiker på Dramatikkens Hus i Oslo.

Tromsøhistorie
Det er litt tidlig å gå ut med hva produksjonene Bohne Johnsen skal bidra med på Hålogaland Teater vil handle om. Men hun røper at den ene produksjonen på mange måter vil være historien om det urbane Tromsø og hvor viktig enkelte hjørnesteinsbedrifter er – og har vært – for utviklingen av det Tromsø vi har i dag.

- Jeg merker at det er en økt interesse for fortellinger om Tromsø og området rundt. Det er fascinerende å høre historiene om alle menneskene som har gjort så utrolig mye for at Tromsø er det stedet og samfunnet det er i dag. Det ligger svært mye innsats bak, og det er mange gode historier her, sier hun.

I forhold til et annet prosjekt holder Bohne Johnsen foreløpig kortene tett til brystet, men sier stykket vil ha en tematikk som er svært relevant for Nord-Norge.

Publiseringsdato
29.11.2017