Den sommeren da alt skjedde – og pappa ble homo

Det er duket for mye sår, pussig og rar humor når Endre Lund Eriksens populære roman kommer til live på Scene Vest til våren.

Barn og unge – og mange voksne – trykket i 2012 historien om Arvidsjaur (13) til sitt bryst da Endre Lund Eriksen lanserte sin roman Den sommeren da pappa ble homo. Det er den snodige beretningen om alt det som skjedde den sommeren da han måtte tilbringe sommeren i en gammel campingvogn sammen med pappa og hunden Waldo. Det eneste dette gudsforlatte stedet er kjent for, er en verdensberømt utedass. Ikke nok med det, men den eneste jevnaldrende der er Indiane. Hun har kommet skummelt langt i puberteten, og har en pappa som er handy, stilig – og veldig homo.

 

Nå tar romanen reisen til teaterscenen, og i april får vi møte Arvidsjaur og hans fantastiske verden på Scene Vest. Dette er en verden full av corny og sår humor, pussige og rare karakterer og situasjoner, et sterkt vennskap, en trang og umoderne campingvogn og hundene Waldo og Lady. Dette er også historien om den sommeren da pappa ble rar. Arvidsjaur prøver å hindre dette, men han taper. Pappa, derimot, blir lykkelig.

 

Regissør for forestillingen er film- og teaterregissøren Petter Næss som særlig er kjent for filmene Elling, Bare Bea, Elsk meg i morgen og Tatt av kvinnen samt for å ha laget teater av tekster skrevet av samtidsforfattere som Erlend Loe og Lars Saabye Christensen.

 

I rollen som Pappa møter vi Kristian Fr. Figenschow jr og i rollen som Indianes far møter vi Trond Peter Stamsø Munch. Jeg-personen i fortellingen er Arvidsjaur som er 13 år. Denne karakteren spilles av to av de dyktige skuespillerne fra Lille Hålogaland teater, nemlig Sindre Arder Skildheim og Isak Bakli Aglen I rollen som indiane møter vi Mette Spjelkavik Enoksen og Hanna Karlberg, også de fra Lille HT.