Kari Bremnes kommer til Scene Vest

Det er en stor glede for Hålogaland Teater og Nordland Teater å invitere Kari Bremnes med band inn på teaterscenen med forestillingen «Når du kommer dit» over nyttår.

 Kari Bremnes sier hun alltid har lengtet til teatret. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne ta henne på ordet. 22. januar er det urpremiere på musikkfortellingen «Når du kommer dit» på Scene Vest på Hålogaland Teater.

 

Hun skal spille åtte forestillinger i Tromsø før hun og bandet legger turen til Nordland Teater for tre forestillinger fra 11. februar. Deretter blir det turné i Nordland, Troms og Finnmark. Det betyr at publikum som ikke har fått besøk av den folkekjære artisten tidligere nå har sjansen til å se henne på hjemmebane. «Når du kommer dit» er en samproduksjon mellom Hålogaland Teater og Nordland Teater. Regissør for musikkfortellingen er teatersjef Nina Wester.

 

Produksjonen er et bestillingsverk basert på Kari Bremnes’ eget tekstmateriale, og vi får høre både nye og tidligere sanger. Den røde tråden i forestillingen er minnene om barndom og følelsen av å komme fra mange tider samtidig. Nøkkelord i verket er historier, identitet og drivkraft. Slik forklarer Kari Bremnes det selv:

 

«Nån ganga har æ følelsen av å komme fra en annen verden. Og i hvertfall fra ei heilt anna tid. Det siste e ikkje bare en følelse heller, det er jo rett og slett sant. Vi kommer alle meir eller mindre fra ei anna tid. Barndommen va ei anna tid. Ungdommen va ei anna tid. Alle andre perioda enn den vi e i akkurat nu, e ei anna tid. Og vi leve ikkje bare i éi tid heller. Om gangen. Så ryddig e det faktisk ikkje. Vi leve ikkje livan vårres kronologisk en gang. Når du e liten e du ikkje bare liten. Allerede fra du kryp rundt med skonummer 24 har du en fornemmelse av å skulle bli større. Og når du e gammel har du alle menneskets tider innabords».

 

Forsalget til forestillingene på Hålogaland Teater og på Nordland Teater begynner 6. november klokken 10:00. For forsalg til turnéstedene se informasjon på begge teatrenes hjemmesider.

 

 

Når du kommer dit

Av og med: Kari Bremnes

Musikere: Helge Andreas Norbakken / Børre Flyen (trommer), Sondre Meisfjord (bass), Hallgrim Bratberg (gitar), Bengt E. Hanssen (tangenter)

 

Regi: Nina Wester

Scenografi: Anna Heymowska

Lysdesign: Jesper Kongshaug

Lyd: David Solheim

Foto: Marie Sjøvold

 

Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Nordland Teater.

 

 

Turnérute

22. januar – 3. februar på Hålogaland Teater

11. februar – 13. februar på Nordland Teater

14. februar Mosjøen

16. februar Bodø

18. februar Hamarøy

19. februar Sortland

20. februar Stokmarknes

21. februar Harstad

22. februar Svolvær

11. mars Finnsnes

12. mars Heggelia

13. mars Skjervøy

14. mars Hammerfest

15. mars Honningsvåg

17. mars Alta

18. mars Lakselv

19. mars Vadsø

20. mars Vardø

21. mars Kirkenes