Klar for Ibsenfestivalen

Tirsdag og onsdag deltar Lille Hålogaland Teater på en av verdens viktigste teaterfestivaler. Medeas barn er klar for Oslo.

De fem unge skuespillerne i Lille Hålogaland Teater storgleder seg til å reise til Oslo for å spille suksessforestillingen Medeas barn under årets Ibsenfestival.

 

- Tenk at de på Ibsenfestivalen vil har oss her i Tromsø til å spille på sin festival! Det må være fordi forestillingen vår er så bra, sier Cora Karlberg optimistisk under opprøving av forestillingen før de reiser til Oslo. Tirsdag og onsdag står gjengen på landets hovedscene.

 

Forestillingen Medeas barn gikk sin seiersgang på Scene Øst på Hålogaland Teater for nøyaktig ett år siden. Den gangen da, som nå, er det Toril Solvang som har regien av stykket som er skrevet av Suzanne Osten og Per Lysander. I Euripides klassiske tragedie Medea ser vi verden gjennom øynene til Medea, hennes mann Jason og de andre voksne. I Medeas barn får publikum se historien fra barnas ståsted. Stykket er inspirert av den klassiske tragediediktningens form og oppbygging, og blitt stående som en bauta innen barneteater. Dette er første gang stykket spilles med barn i alle roller. 

 

Gjennom lek, fantasi og en god dose humor tar Lille Hålogaland Teater oss med til en verden hvor vi ser de voksnes konflikter fra barnas ståsted, hvor barn blir tatt på alvor, og leken blir midlet for å opprette orden i en verden full av kaos.

 

De fem skuespillerne er i alderen 11 til 18 år og har lang fartstid i Lille Hålogaland Teater. Men å spille på turné, og attpåtil i Oslo og Ibsenfestivalen, det har de ikke gjort før.

 

- Vi gleder oss masse og jeg håper publikum i Oslo vil like forestillingen vår, sier minstemann Peder Funderud Skogvang (snart 12).

 

- Ja, det tror jeg, for skilsmisse er jo tema som veldig mange kjenner seg igjen i, legger «senior» Mette Spjelkavik Enoksen (18) til.

 

Bilder fra forestillingen her