Gjenkjennelig komedie

Den av publikum som ikke kjenner seg igjen i denne komedien, vil få billettpengene tilbake! Det erklærer regissør Ketil Høegh.

For rammen rundt den franske «Blodig alvor» er ganske hverdagslig. Det begynner med et stort Pang! Dermed flyr to fortenner ut av kjeften på en liten gutt når kompisen hans på lekeplassen slår ham med en grein. Når foreldrene prøver å skvære opp, starter komedien.

 

I suksesskomedien «Blodig alvor» vil nok alle dra gjenkjennende på smilebåndet. Det starter sivilisert over et kakestykke og utvikler seg til et oppgjør med oppkast, kunstbøker og en hamster.

 

Når foreldrene til guttene møtes er de høflige og vil skape et godt miljø preget av forsoning. Men denne høfligheten slår raskt sprekker og ganske snart blir vi sittende og lure på hvem som egentlig oppfører seg mest barnslig. Med humor, snert og gjenkjennelse ser vi hvordan vi voksne kan være villige til å ofre både etikk og moral for å vinne en diskusjon.

 

Regissør er Hålogaland Teaters egen Ketil Høegh, som senest hadde stor suksess som regissør for fjorårets «Jeppe». På scene møter vi et friskt og humoristisk lag av skuespillere bestående av Kristian Fr. Figenschow jr, Trude Øines, Marius Lien og Anethe Alfsvåg.

 

Det er den franske forfatteren Yasmina Reza som har skrevet «Blodig alvor» og stykket har gått sin seiersgang over hele veden. Stykket vant i 2009 tre Tony-priser blant annet for beste stykke samt at det vant samme år Laurence Olivier-prisen for beste komedie. I tillegg ble teksten filmatisert av Roman Polanski i 2011 i filmen med samme navn hvor Jodie Foster, Kate Winslet og Christoph Waltz spilte de viktigste rollene.

 

Premiere på Scene Vest 21. november 2014