Der fantasien svever høyt over regnbuen

I møtet mellom Motorpsycho og Anneli Drecker tar Hålogaland Teater barn i alle aldre med på en fabelaktig reise gjennom stormen, langt over regnbuen.

Det blir spennende musikalske møter, storslåtte visuelle bilder med et stjernespekket lag på scenen når Hålogaland Teater i februar neste år setter opp «Trollmannen fra Oz» på Scene Vest.

 

Det er Hans Magnus «Snah» Ryan som komponerer musikken til forestillingen. Han er viden kjent som gitarist i bandet Motorpsycho. Og når han møter vokalkunstner Anneli Drecker blir det musikalske bildet både spennende, uventet og nyskapende.

 

Regien til Hålogaland Teaters forestilling er det Jon Tombre som tar hånd om, og det visuelle bildet er det scenograf og installasjonskunstner Lawrence Malstaf som står for. Denne duoen har jobbet sammen flere ganger. Sist de jobbet sammen på Hålogaland Teater var da de produserte forestillingen «Blikktrommen» i januar 2013, en forestilling der Lawrence fikk Heddaprisen for sin scenografi. Regissør Jon Tombre og komponist «Snah» har også flere teaterforestillinger for barn bak seg fra tidligere.

 

- Det musikalske møtet mellom Hans Magnus og Anneli kommer til å bli helt unikt og representerer en spennvidde som vil ta oss både over og under regnbuen, sier regissør Tombre og lover en forestilling full av fantasi og undring.

 

Det er dramaturg Tale Næss og regissør Jon Tombre som sammen har dramatisert den kjente romanen «Trollmannen fra Oz» som ble skrevet av Lyman Frank Baum i 1901. Når Hålogaland Teater setter opp forestillingen vil det være en del nytt, men man har bevart mye av den kjente og kjære historien, til glede for barn i alle aldre. Forestillingen har premiere på Scene Vest 26. februar 2015.

 

Hovedrollen som Dorothy annonseres senere.

 

I de øvrige rollene møter vi Anneli Drecker, Per Kristian Fox Trollvik, Ketil Høegh, Maryon Eilertsen, Kristian Fr. Figenschow jr., Kristine Henriksen, Espen Bråthen Kristoffersen, Rebekka Nystabakk, Inge Kolsvik.

 

Les hva Nordlys skriver her

Les hva iTromsø skriver her

Les hva Framtid i Nord skriver her