Levende dukker

Catwalks. Blitzlamper. Dundrende musikk. Glossy bilder. Og klaustrofobi. Velkommen til motebransjen sett med litt skeivt blikk.

Nina Erdahl tar utgangspunkt i det som skjer på settet før, under og etter at de glossy motebildene blir tatt. Stylist og scenekunstner Erdahl har bakgrunn fra London og Tokyos motebransje og har i en årrekke vært med å skape iscenesatt fotokunst både foran kameraet som tidligere modell og bak kameraet som stylist. Nå har hun samlet skuespillere, modeller, stuntfolk og dansere til å blåse liv i fotografiet.

 

Levende dukker er ArtLab nummer 8 og går av stabelen lørdag på Rådstua i Tromsø. Der flyter handlingen mellom fire tablåer av musikk, dans og estetikk. Som inspirasjon bruker Erdahl en bildeserie som ble publisert i Vogue i 2003. David Bowie var stengt inne i en fengselscelle og ved hjelp av scenografi og statisteri skaptes en sterk og uforglemmelig historie. ArtLab 8 tar i bruk alle virkemidler for å gjenskape følelsen av klaustrofobi. Scenarioene vil gradvis oppløse sine stilistiske uttrykk og glir over i avslutningsfesten til RadEvent hvor både utøvere og publikum deltar og DJ Funky Halvor spiller.

 

Levende dukker er Hålogaland Teaters ArtLab nummer 8. ArtLab er en arena for å jobbe utprøvende med scenekunst og er et samarbeid mellom Hålogaland Teater, RadArt og Dramatikkens Hus.

 

Prosjektleder og kunstnerisk leder for Levende dukker er Nina Erdahl co-pilot og DJ er Halvor Johannes Lie. Dramaturg er Tale Næss. På scenen møter vi Trond Peter Stamsø Munch, Gunnar Eiriksson, Peder Sandøy, Arctic Action, og modeller fra Nina Casting & Costumes.

 

Hva: Performance om det iscenesatte fotografiet

Hvor: Rådstua i Tromsø

Når: Lørdag 14. desember klokken 21:00