Våre skeive naboer

Hos vår nabo i øst er det forbudt å snakke positivt om kjærlighet mellom folk av samme kjønn. Verden protesterer mens OL-arrangørene i Sotsji skjelver i buksene.

Situasjonen for våre skeive naboer har de senere årene blir tøffere, farligere og mer voldelig. Putin har innført en lov som forbyr saklig eller positiv omtale av kjærlighet mellom personer av samme kjønn. Det har ført til en voldsom oppblomstring av vold mot og trakassering av den skeive befolkningen.

 

Forholdene i tidligere Sovjetunionen og i de baltiske landene og på Balkan er forverret for LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Reaksjonene fra omverden har vært mange og kraftige, og fokus rettes mot det kommende vinter-OL i Sotsji. Mange truer med boikott og demonstrasjoner.

 

Hålogaland Teater og Amnesty International Region Nord arrangerer miniseminar om situasjonen for skeive både i Europa og her hjemme. Kaspars Zalitis fra homo-organisasjonen Mozaika i Latvia vil rapportere om situasjonen i sitt hjemland. Forsker Heidi Eng har forsket på seksuell legning og orientering i en årrekke med fokus på holdninger og utvikling i norske idrettsmiljøer. I tillegg kommer nestleder i LLH Troms, Ida Schulstad som vil fortelle om hvordan situasjonen er for skeive her i Nord-Norge. Debattleder er Stein Sebastian Fredriksen.

 

Det blir kulturelle innslag ved Trine Lise Olsen. Arrangementet er gratis og åpnet for alle. I samme anledning vil det bli utdeling av Amnestys menneskerettighetspris for Troms 2013.

 

Hva: Miniseminar om situasjonen for skeive i Europa og hjemme

Når: Lørdag 9. november klokken 14:00

Hvor: Teaterkafeen, Hålogaland Teater