Lansering av høsten 2013

Høstens program på Hålogaland Teater byr på bredde, variasjon, overraskelser og aktualitet – og noe kjent og kjært. Det blir to norgespremierer og en urpremiere.

artikkelbilde.jpg

 

Høstsesongen begynner med at Pippi Langstrømpe og vennene hennes legger ut på turné i Troms og Finnmark. Forestillingen gikk sin seiersgang på Scene Vest i vårsesongen og fortsetter med turnépremiere i Harstad 10. september og spiller til de når Kirkenes 26. september.

 

PIPPI

Av Astrid Lindgren

Regi: Hilde Brinchmann

Scenografi og kostyme: Ingrid Tønder

Lysdesign: Øystein Heitmann

Dukkemaker: Erik Häger

Maskedesign: Helena Anderson

 

Skuespillere: Rebekka Nystabakk, Håvard Paulsen, Trude Øines, Marius Lien, Fredrik Hermansen, Guri Johnson, Inge Kolsvik, Maja Bohne Johnsen, Mats Holm Ernstsen, Johan Wevling Bergstrøm.

 

Turnépremiere 10. september i Harstad

 

__________________________________________________________________________________

 

 

Neste produksjon ut er en nydramatisering av Ludvig Holbergs folkekjære komedie Jeppe på Bjerget. Forfatterne Ketil Høegh og Ragnar Olsen har plassert Jeppe i Tromsø i 2013 og vi møter ham slik vi aldri har sett ham før. Nå bor han på Strandvegen sammen med Nille. Fortsatt drikker Jeppe og fortsatt blir han utsatt for skøyerstreker fra baronene. Men dagens baroner er annerledes enn på Holbergs tid. I dag er det hotelldronningen, millionærene, samfunnstoppene og politikerne som representerer baronene.

 

JEPPE

Fritt etter Ludvig Holberg

Dramatisert av Ketil Høegh og Ragnar Olsen

Regi: Ketil Høgeh

Scenografi og kostyme: Nora Furuholmen

Videodesign: Tor Ditlevsen

Lysdesign: Øystein Heitman

Koreografi: Simone Grøtte Pedersen

Dramaturg: Tale Næss

 

Skuespillere: Finn-Arve Sørbøe, Kristine Henriksen, Ulla Broch, Svein Harry Schöttker Hauge, Maryon Eilertsen, Gunnar Eiriksson, John Sigurd Kristensen, Mette Enoksen

 

Premiere på Scene Vest 11. september

 

__________________________________________________________________________________

 

 

Det er duket for en liten teatersensasjon når vi 19. september har premiere på Medeas barn av Suzanne Osten og Pär Lysander, basert på myten om Medea fra gresk mytologi. Temaet er når foreldre velger å gå fra hverandre. Stykket ble til på Stockholm Stadsteaters barne- og ungdomsscene Unga Klara i 1975 og har siden vært spilt en rekke ganger. Men denne gangen spilles alle rollene av barn og unge og denne gangen fortelles historien ut fra barn og unges perspektiv på en måte du aldri har hørt før. Alle de ti skuespillerne er med i Lille HT, som er Hålogaland teaters barne- og ungdomsteater med medlemmer mellom 10 og 18 år.

 

MEDEAS BARN

Av Suzanne Osten og Pär Lysander

Oversatt til nordnorsk av Morten Kjerstad

Regi: Toril Solvang

Scenografi og kostymer: Marcus Ohlsson

Lysdesign: Elisabeth Nilsson

 

Skuespillere fra Lille HT: Peder Funderud Skogvang, Peder With Sandøy, Sofie Warvik, Cora Karlberg, Ingrid Mikalsen Deinboll, Pernille With Sandøy, Mette S. Enoksen, Kine Helene Eliassen, Sigurd K. Lakseide, Theodor Hustad Hanevig.

 

Premiere på Scene Øst 19. september

 

__________________________________________________________________________________

 

 

I desember 2010 sprengte en selvmordsbomber seg selv i sentrum av Stockholm. Han døde og flere mennesker ble skadd. Umiddelbart gikk det ut signalement på at gjerningsmannen hadde arabisk utseende og at han hadde på seg et PLO-skjerf. Hovedpersonen i Æ ringe mine brødre føler alles mistanke er rettet mot ham og det oppstår et paranoid skille mellom «oss» og «dem». Æ ringe mine brødre er et morsomt og rasende oppgjør med våre fordommer mot andre og hverandre.

 

Stykket er skrevet av den prisvinnende svensk-tunisiske forfatteren Jonas Hassen Khemiri. Han ble kjent da han i 2003 skrev romanen Ett öga rött som av kritikerne ble hyllet som den første svenske innvandrerromanen.

 

Æ RINGE MINE BRØDRE

Av Jonas Hassen Khemiri

Oversatt til nordnorsk av Morten Wintervold

Regi og scenografi: Nina Wester

Regiassistent: Trond Peter Stamsø Munch

Lysdesign: Elisabeth Nilsson

Dramaturg: Tale Næss

 

Skuespillere: Marius Lien, Trude Øines, Bernt Bjørn, Rebekka Nystabakk

 

Norgespremiere 10. oktober på Scene Øst

 

__________________________________________________________________________________

 

 

Det er rart med det, men tap og sorg er noe vi alle vil oppleve en eller flere ganger i livet. Derfor er det lett å kjenne seg igjen i Joan Didions mesterlige fortelling Et år med magiske tanker.

I denne monologen loser Guri Johnson oss gjennom et univers hvor jeg-personen plutselig en dag mister ektemannen sin, samtidig som deres felles datter ligger dødssyk på sykehuset. Forfatteren har skrevet en sann historie og hun forteller den på en overraskende måte, nesten klinisk i sin rene fortellerstil, samtidig som hun lar følelsene komme inn fra både høyre og venstre. Det er lett å kjenne seg igjen i denne historien, som handler om sorg og tap, men også om livsmestring, ståpåvilje og ikke minst om kjærlighet, både til partner og til barn.

 

ET ÅR MED MAGISKE TANKA

Av Joan Didion

Oversatt til nordnorsk av Terje Skonseng Naudeer

Regi: Terje Skonseng Naudeer

Scenografi og kostyme: Nora Furuholmen

Lysdesign: Øystein Heitman

 

Skuespiller: Guri Johnson

 

Norgespremiere på Scene Øst 7. november

 

__________________________________________________________________________________

 

 

Når stand-up-komikeren Trine Lise Olsen i november inntar Scene Øst handler det om å vokse opp som barnehjemsbarn på åttitallets Finnmark. Det handler om det å miste en far, om å miste en mor, om å miste en familie. Det handler om å finne seg selv, om å finne løsninger og om å få en ny mor når en trenger det som aller mest. Trine Lise møter verden med en bunnløs ærlighet. Både som utøver og menneske er hun er utfordrende, overraskende, ikke så lite frekk og ikke minst varm. Nå har vi gitt Trine Lise Olsen «rætt» til å ta scenen og resultatet blir en ærlig, rå og morsom underholdende forestilling om retten til å være seg selv.

 

Æ HAR RÆTT!

Av og med Trine Lise Olsen

 

Dramaturg: Tale Næss

 

Urpremiere på Scene Øst 14. november

 

__________________________________________________________________________________

 

 

Det blir liksom ikke jul i Tromsø uten at Et juleeventyr blir spilt på Hålogaland Teater. I november er forestillingen tilbake og vi kan alle glede oss til jul – ja, bortsett fra den bitre og grådige Ebenezer Scrooge, da. Han hater julen og alt den fører med seg. Men når julaften kommer blir Scrooge hjemsøkt av sin egen skjebne. Tre spøkelser åpner øynene og hjertet til den gamle gjerrigknarken, som snart får et nytt forhold til julen. Med Et juleeventyr byr Hålogaland Teater på spenning, sjarm og en stor dose julestemning. Charles Dickens klassiker er en førjulsopplevelse for hele familien. Passer for barn fra 7 år.

 

ET JULEEVENTYR

Av: Charles Dickens

Regi: Ivar Tindberg

Scenografi: Gjermund Andresen

Kostyme: Anette Werenskiold

Musikk: Hekla Stålstrenga

Med: Ketil Høegh, Kristian Fr. Figenschow jr, Maryon Eilertsen, Marius Lien, Ole Martin Aune Nilsen/Jens Petter Olsen, Malin Soli, Kristine Henriksen, Espen Mauno

Orkester: Kent-Robin Nilsen, Hallvard Bruvoll, Ole-Morten I. Lekang

 

Nypremiere på Scene Vest 12. november

Publiseringsdato
11.06.2013