Vandring og mat på Kranes konditori

Når Hålogaland Teater viser «Kranes konditori» byr de på en vandring i Cora Sandels gater og streder i Tromsø før forestillingen – i tillegg til en matbit i konditoriet.

Cora Sandel vokste opp i Tromsø og skrev romanen «Kranes konditori» i 1945. Hun tegnet et glitrende bilde av småbymiljøet et sted i Nord-Norge som er mistenkelig likt Tromsø. Dette gjorde hun med finslepne karaktertegninger og troverdig humor.

 

Vandring er et gjennomgående tema i Cora Sandels liv og kunstnerskap.  Derfor arrangerer Perspektivet Museum til en byvandring i Sandels Tromsø. Hvor bodde hun? Hva gjorde hun her? Og fantes nå egentlig dette Kranes Konditori? Vandringen starter på Perspektivet Museum i Storgata 95 tirsdagene 30. april, 7., 14. og 21. mai kl. 18:30 og ender opp på Hålogaland Teater i tide før forestillingen.

 

Vandring skjerper gjerne appetitten. Derfor byr konditorivertinne fru Krane publikum diverse fristelser for både sjel og mage. Som gjest kan man nyte et enkelt måltid mens man følger dramaet som utspiller seg på scenen. Valget står mellom enkle tapasretter eller gulrotkake og kaffe/te. Publikum bestiller maten i forkant av det planlagte besøket på konditoriet på teatrets hjemmeside og betaler før forestillingen.

 

Les mer om meny, matbestilling og byvandring her

 

Kranes konditori har premiere på Hålogaland Teater Scene Øst 25. april. I rollene møter vi blant annet Gjertrud Jynge, Trond Peter Stamsø Munch, Maryon Eilertsen, Guri Johnson, Ketil Høegh og Bjørn Wahlberg. Stykket er dramatisert av Nina Wester og oversatt av Ragnar Olsen, og regien er ved Voula Kereklidou.

 

 

Publiseringsdato
05.04.2013