Gjestespill: Teaterhistorien død og/eller levende

Neste forestilling
Kommer
Av og med Trine Falch
Bakgrunnsstoff

Teaterhistorien død og/eller levende

En forestilling om teaterkunstens dramatiske fortid, fra antikken til her og nå. Hålogaland Teater samarbeider med en nyskapende scenekunstner med bakgrunn fra performancegruppen Baktruppen. Støttet av Norsk Kulturråd.

Om Trine og Teaterhistorien

Trine Falch inviterer til en guidet tur gjennom teaterhistoriens irrganger av kunst og konvensjoner.

I 1986 avbrøt hun sine teatervitenskapelige studier for bli med i etableringen av Verdensteatret. Fra 1988 - 2007 arbeidet Trine i performancegruppen Baktruppen hvor hun lagde og framførte forestillinger, aksjoner, CDer, hørespill, konserter, utstillinger, danseproduksjoner m.m. Arbeidet regnes som banebrytende innen scenekunsten og har vært vist i 25 land og 4 kontinenter.  
- Selvom ingenting av denne produksjonen kan kalles teater i tradisjonell forstand, har teatret alltid vært der som en premissgivende referanse, og med sine gammelmodige konvensjoner har det vært en takknemlig oppgave å opponere mot det, forteller Falch. I løpet av alle disse årene med sjangeroverskridende scenekunst, har det imidlertid vokst fram en stor nyskjerrighet overfor den kunstformen hun har jobbet så hardt med å overskride; teater.

Trine har nå tatt opp tråden fra studietiden, og igjen satt seg inn i den europeiske teaterhistorien. En historie som ifølge henne selv er full av intriger, galskap og dramatikk.
- Det overgår det meste av det som foregår på scenen i vår tid, sier hun.
Nå skal hun forsøke å formidle denne historien, og vise hvordan her&nå på Hålogaland Teater henger sammen med 2-3000 års teaterhistorie.
 
Til å hjelpe seg har hun Geir Jenssen som spesialkomponerer musikk til forestillingen, Knut Ove Arntzen som er teaterhistorisk konsulent samt en gjeng kreative teknikere fra Hålogaland Teater.
 
- Dette blir en forestilling som passer for alle som elsker teater, eller hater det, eller ikke føler noe for teater i det hele tatt, forteller Falch.