Velkommen til RELÆXT-visning av Stein i lomma

Onsdag 9. oktober ønsker vi velkommen til en relæxt kveld på teateret med stykket Stein i lomma. 

Velkommen til RELÆXT-visning av stykket Stein i lomma onsdag 9. oktober klokken 18:30. Forestillingen varer i omtrent 2 timer inkludert en pause, og spilles på Scene Øst. 


Kjøp billetter her


Om stykket

Et internasjonalt filmselskap har kommet til en liten nordnorsk bygd for å lage en storslått spillefilm. De lokale gutta Charles og Jakob får seg jobb som statister, og er med det nederst på filmproduksjonens rangstige. Her hersker kyniske produsenter, egoistiske divaer og en utenlandsk «hot-shot»- regissør, som alle kun tenker profitt. Hele samfunnet snus på hodet og kulturkræsjen mellom lokalsamfunnet og det internasjonale filmselskapet er et faktum.    

Da den nordirske skuespilleren og dramatikeren Marie Jones skrev Stein i Lomma i 1998, ble stykket først gjort som pubteater. Veien var imidlertid ikke lang til fulle hus på Londons West End og ut til scener over hele verden. Også til Tromsø og Hålogaland Teater, der forestillingen i 2002 ble en braksuksess og spilte for fulle hus. Den gang ble karakterene i stykket gestaltet av Kristian Figenschow og Ketil Høegh. 

Stein i Lomma er en mørk komedie med politisk brodd; hylende morsom og dypt tragisk. Slik som mennesket selv. Når vi nå setter stykket opp igjen, to tiår senere, er det i regi av Ketil Høegh. På scenen møter vi de strålende skuespillerne Alexander Rindestu og Jonas Delerud i alle roller. Oversatt til nordnorsk av Ragnar Olsen. 

Les den visuelle guiden for forestillingen her: 

Remote video URL
Hva er RELÆXT?

Når du ser en forestilling, filmvisning eller konsert merket RELÆXT betyr det at vi har tilrettelagt spesielt for deg som synes det er utfordrende å delta på ordinære forestillinger:

  • Vi har laget en visuell guide til deg (se ovenfor), så du vet akkurat hva du kommer til
  • Lyset i salen vil være dempet, men aldri slått av
  • Vi tilpasser lydnivået
  • Under relæxte forestillinger er det helt lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse og rope
  • Du kan gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske
  • Rett utenfor salen er det et eget område du kan være dersom du trenger en pause fra forestillingen. Da går du ut døra som fører til trappa, og der kan du sitte og slappe av til du ønsker å komme inn igjen
  • Det er to verter inne i salen for å assistere publikum og være behjelpelig med det dere måtte trenge

🫶 Vi ber om at du ikke hysjer på andre, RELÆXT er en hysj-fri sone! 


Les mer om RELÆXT