– Dette var festlig!
Det haglet lovord fra publikum etter premieren på Operetten om Mack. – Forestillinga får fram Tromsø-spiriten og typisk nordnorsk humor, mener Mathilde Caeyers og Una Clausen.
– Dette var festlig, to timer gikk utrolig fort. Forestillinga fløyt veldig godt og scenografien likte vi spesielt, forteller Mathilde Caeyers og Una Clausen.
De roser ungene i stykket, og ble også veldig stolt av Tromsø og Mack. De unge jentene er imponert over operetten som også fikk følelsene i gang. Da Mari Lerberg Fossum sang ble begge rørt til tårer.
– Mack er noe man vokser opp med. Det er interessant å se hvordan de har strevd. Forestillinga får fram Tromsø-spiriten og hadde typisk nordnorsk humor. Vi vil absolutt anbefale det til andre unge, avslutter Mathilde og Una.
– Mossa var best
Også Kari og Stein Rubach var fornøyd etter Mack-premieren.
– Dette var kjempebra. Forestillinga sier mye om Mack-familien, og jeg er faktisk litt rørt, forteller Kari Rubach rett etter forestilling mens hun tørker en liten tåre.
Sammen med mannen Stein har paret tatt turen til Tromsø kun for å se Operetten om Mack, selv om de ikke har forbindelser til byen.
– Vi har reist ens ærend helt fra Bergen, og etter dette har vi stor respekt for Mack og det de står for. Absolutt full score på terningen, sier paret. Før Stein legger til:
– Alt var bra, men Mossa var best.
– Autentisk og nært
– Jeg synes stykket var rørende og fantastisk. Selv om det er fiksjon, er det autentisk og nært. Forestillinga er absolutt interessant. Det var lærerikt om næringslivet og en av grunnsteinene i det tidlige Tromsø, forteller Wenche Figenschow og Per Skatland.
– Operetten om Mack er en påminnelse om alt vi må ta vare på, sier Wenche.
Per legger til at generasjonene som overtar og politikere kan lære å legge til rette for næringslivet og kunsten:
– Et land uten kultur er et dødt land.
Forestillinga får de beste skussmål fra paret.
– Hele registeret av følelser kom fram
Sigrid Heskestad og Linda Beate Sollie likte at forestillingen inneholdt både humor og alvor.
– Forestillinga var veldig variert, alt fra latter og klapping til mer triste scener med sorg. Hele registeret av følelser kom fram under stykket. Det er over all forventning, og jeg kommer til å anbefale det til alle jeg kjenner, forteller Sigrid Heskestad som er med venninna Linda Beate Sollie som selv jobber med teaterkostymer på teatret.
– For meg som ikke er fra byen er det interessant å høre om historien fra en viktig tid for Tromsø. Jeg har lyst å se forestillinga igjen, og spesielt likte jeg godt fiskescenen med sangen Det regne sild, basert på It’s raining men. Da klappa jeg i takt, sier Sigrid entusiastisk.