Scenetekstivalen

Neste forestilling
Kommer

Manusforfattere og scenekunstnere fra hele Nord-Norge deler prosjekter under utvikling. 

Scenetekstivalen samler manusforfattere og scenekunstnere fra hele Nord Norge for å dele prosjekter under utvikling. Noen er på idestadiet, andre har premiere de nærmeste månedene. Tema og form spenner vidt. Fra tanker om å leve i limbo i grenselandet mellom Norge og Russland, til nyskrevet musikal. Fra kvensk løsrivelse fra fundamentalistisk religion, via optimistisk klimakamp, til politisk aktivisme på 70-tallet sett fra barneperspektiv. Og ikke minst er det Talentenes festival, der yngre skrivetalenter fra hele landet får møte publikum. En sentral tanke bak festivalen er at lesningene og visningene har en egenverdi som kunstopplevelse. Scenetekst er skapt for å høres og ikke leses. Ved å plassere tekstene i rom, lest av skuespillere, kan det noen ganger skje magiske møter med publikum. Mange av våre publikummere kommer igjen og igjen.


Billetter til arrangementene koster 50,- og vippses i døra før hvert arrangement! 


En viktig arena for samarbeid

Å skape god nyskrevet scenekunst er en tidkrevende prosess. Det er viktig at aktørene i feltet samarbeider og har kunnskap om hverandres prosjekter. Dette er spesielt viktig i nord, hvor bransjen er liten og spredt geografisk. Scenetekstivalen er sentral for at denne kunnskapsutvekslingen kan foregå i praksis. En viktig del av scenetekstivalen er de uformelle møtestedene med stor takhøyde. Scenetekstivalen 2023 er et spleiselag, som ikke hadde vært mulig uten samarbeidspartnere.

Historikk

Scenetekstivalen arrangeres av Stiftelsen Ferske Scener. Kunstnerisk ansvarlig er Kristin Bjørn og Bernt Bjørn, som begge har over tredve års erfaring med nye scenetekster. Festivalen avholdes annethvert år, i forbindelse med scenekunstfestivalen Vårscenefest i Tromsø. Mange av tidligere scenetektstivalprosjekter har endt opp på store norske scener eller på lange turnéer med Den Kulturelle Skolesekken. To har endt opp som Heddaprisvinnere.

Program

Lørdag 22.april
Kl. 13:30 - 14:30
SALLIKA LASTEN TULLA MINUN TYKÖNI - Inger Birkelund, Kvääniteatteri
Rådstua Teaterhus

Kl. 15:00-16:00
Om tiden og vannet - Jenny Svensson, Rimfrost Produksjoner
Rådstua Teaterhus, Speilsalen

Kl. 17.00-18:00
Startpunkt. Samtale om en ny begynnelse. -  Bente Andersen, Oda Aune Andersen, Samovarteateret
Rådstua Teaterhus, Speilsalen

Kl. 19:00-20:30
Under Overflata - Thale Krogtoft Jensen, Jonathan Flom
Hålogaland Teater, Teaterkafeen

Søndag 23. april
Kl. 15:30-17:00
Veien sitt ansikt - Julian Karenga
Rådstua Teaterhus, Provisoriet

Kl. 17:30-18:30
Øvelser i hvordan vi kan samskape fremtidens scenekunst - Kristina Junttila
Rådstua Teaterhus, Speilsalen

Mandag 24. April
Kl. 13:00-15:00
Talentenes tekstival med Trafo.no og Tekstlab!
Storgata Camping

Kl. 17:10-19:15
Lansering av podcasten Robin – en plattform for kunstnere med skeivt perspektiv - Margunn/Morgan Kilde, Henriette Bakstad, Miguel Stensland.
Rådstua Teaterhus, Speilsalen

KL. 18:00-19:00 (KREVER PÅMELING) 
Hjertebank - av og med Her e æ! og Lille Hålogaland Teater 
Perspektiv Museum - Meld deg på her, gratis å delta

Kl. 20:00-21:00
Grønnegata - Maja Bohne Johnsen
Hålogaland Teater, Teaterkafeen

Maja Bohne Johnsen Grønnegata Scenetekstivalen

Tirsdag 25. April
Kl. 19:00-20:30
Nytt andlet - Karoline Una Moen
Rådstua Teaterhus, Provisoriet

LES MER OM PROGRAMMET PÅ FERSKESCENER HER

Scenetekstivalen er støttet av Kulturrådet, Rådstua Teaterhus, Dramatikkens hus, Dramatikerforbundet, Tromsø Kommune og Troms og Finnmark Fylkeskommune og Hålogaland Teater. Takk til Rimfrost Produksjoner, Kvääniteatteri, Unge Viken, Trafo.no, TekstLab, Snakk for deg sjøl, Hålogaland Teater, Samovarteateret, Vilje Produksjoner og HenBlakstad Produksjoner for å åpne opp sine prosesser og for samarbeidet!