Å klore seg fast

Av
Simone Grøtte

En danseforestilling om identitet, tilhørighet og viljen til å klore seg fast. 

«Å klore seg fast» er seks måneder med to meter snø. Den er hissige mygg. Den er soldagen, galgenhumor og lukten av bålkaffe. Den er motvind og stillstand. Et blandet regnskap med plusser og minuser. Den er følelsen av tilhørighet - den lille hemmeligheten du bærer med deg på innerlomma. Som man kan ta fram når livet viser en vinterveien.

Om å vokse opp på en liten flekk på kanten av verden, i gokk, uten et dansetilbud. Om å lytte til sitt indre langtidsvarsel. Å klore seg fast i omgivelsene. Å klore seg fast i livet. 

Forestillingen bygger videre på Simone Grøttes tidligere arbeid «Glemt», «Margbein» og «Mannen som stoppa hurtigruta». «Å klore seg fast» utforsker tilstedeværelsen her og nå. I scenerommet møter vi tre dansere, nykomponert musikk av Herman Rundberg og autentiske lydopptak med stemmer fra nord.

«Å klore seg fast» er en samproduksjon mellom Hålogaland Teater og Simone Grøtte.

Simone Grøtte er koreograf og danser fra Lakselv. Grøtte har gjort samproduksjoner med store institusjoner som Norrdans i Sverige, Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge. Sistnevnte med den kritikerroste publikumssuksessen GLEMT som de to siste årene har turnert hele landet og blitt vist ved de største scener i Norge.

I 2018 ble GLEMT invitert til Canada og Tyskland for å fremføres på verdens største bransjemesser for dans. Grøttes arbeid bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Les mer på simonegrotte.no

En stor takk til alle informantene i forestillingen som deler sine tanker og refleksjoner, og takk til Arktisk Filharmoni og familien Grøtte Pedersen.

Forestillingen er finansiert med støtte fra Kulturrådet og SPENN / Scenekunstbruket.
 

Varighet
90 minutter
Priser
Priskategori Pris
Ordinær 195.00
Student 150.00
Honnør 150.00
Barn 150.00
Gruppepris 175.00
Spilleplan
Dato/Tid Scene Billett
Scene Øst (Premiere)
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Scene Øst
Nordreisa
Lakselv
Honningsvåg
Vadsø
Produksjon
Koreografi og regi Simone Grøtte
Scenografi Mari Lotherington
Komponist Herman Rundberg
Kostymer Simone Grøtte, Mari Lotherington
Lysdesign Torbjørn Thrane Sandnes
Lyddesign Herman Rundberg
Maskedesign Ole Elias Høve
Musikere Arktisk Filharmoni, Kristian Olstad og Herman Rundberg
Medvirkende: Trine Lise Moe, Ingvild Krogstad, Karianne Andreassen