PERFORMANCE/SEMINAR: Torsken, livet og kjærligheten

Havet er et sentralt tema både for Hålogaland Teater, Nordnorsk Kunstmuseum og Tromsø Internasjonale Filmfestival. Vi inviterer derfor til seminar med fokus på havet, og en av våre viktigste ressurser derfra: torsken.

På seminaret byr vi på performancen «ODDS TRADER» av kunstduoen Tara Morhua, AKA Marita Isobel Solberg og Trond Ansten. Performancen er beskrevet som en «praktisk interaksjon med torsk», og utforsker skatter fra havet med torsken som hovedkarakter. Performanceverket ble første gang fremført under festivalutstillingen SUBSISENCE under Festspillene i Nord-Norge 2017.

I seminarets andre del møter vi Marita Solberg og Trond Ansten i samtale med filmregissør Tomas Arslan som har filmen BRIGHT NIGHTS i årets TIFF-program. Filmen er i stor grad spilt inn på Film Camp i Målselv, og som det går fram av tittelen spiller naturen ei viktig rolle i filmen. Arslan er opptatt av hvordan natur påvirker og driver kunsten,  og også, ganske enkelt, sier han, «hvor vanskelig det er å filme natur». Hvilken rolle får naturen i kunsten? Hvordan ser vi på naturen og ikke minst den nordnorske naturen?

Samtalen ledes av Jérémie McGowan fra Nordnorsk Kunstmuseum.

Varighet: 2,5 timer
Det blir pause mellom performance og samtale.

Samtalen foregår på engelsk.

The seminar will be held in English

Varighet
180 minutter
Priser
Priskategori Pris
Ordinær 190.00
Spilleplan
Dato/Tid Scene
Scene Øst