Hva er konsekvensen av tilfeldigheter – og hva er konsekvensen av kjedsomhet? Hvordan kan det falle seg naturlig å planlegge et bankran?

Vår mann … hmm, vi kan ikke røpe hva han heter eller hvor han bor, skal gjennomføre en plan. Det er ingen hvilken som helst plan. Han skal rane en bank. Banken ligger på ei øy, øya er knyttet til fastlandet, han må komme seg til og fra uten å vekke mistanke. Men han skal altså rane banken, uten å skade noen selvfølgelig. Ingen må bli såret. Han har ytret ønske om å være anonym, det forstår vi selvsagt. Så lenge han er villig til å dele sin plan med oss.

 

I søken etter mening og orden i en kaotisk verden, er det kanskje lett å velge lettvinte løsninger? Hva når behovet for å skifte gir melder seg? Når behovet for spenning og fornying blir sterkere enn fornuften tilsier? Kanskje kjeder vår mann seg. Han ønsker uansett å gjøre det beste ut av sine forutsetninger, kunnskaper og muligheter. Men til hvilken pris?

 

--

 

Plan A er en rykende fersk forestilling med egenkomponert musikk. Den er ment som en lun og frisk kommentar til alle tiders mennesker. Manusforfatterne m$m (regissør og skuespiller) er blant annet inspirert av Zapffe, Leonard Cohen, Tom Waits og Jon Fosse, og de ønsker velkommen til en kveldsforestilling med jazz og ran.

 

Forestillingslengde: Ca 50 min. Vi gjør oppmerksom på at det røykes pipe på scenen.

På scenen
Skuespiller
Produksjon
Musikk Inge Kolsvik
Musikalsk ansvarlig Inge Kolsvik
Av Morten Svartveit, Morten Kjerstad

Anmeldelser

iTromsø: Nært og alvorlig - men morsomt

Nordlys: Lander Trygt

Bildegalleri