En midtsommernattsdrøm

"a lovely marriage of words and music"

Frank Sinatra sa en gang om sangen "Send in the clowns" at den er "...a lovely marriage of words and music…" Hvor sanne er ikke de ordene også om Mendelssohns musikk i tospann med Shakespeares "En midtsommernattsdrøm"! Til sammen gir disse to bautaene i vår vestlige kulturhistorie oss noe av det vakreste og mest inspirerte som er skapt av mennesker.

 

Dette prosjektet er Kolbjørn Holthes siste som kunstnerisk leder for Tromsø Kammerorkester, og når han etter seks år i denne stillingen takker for seg er det med det prosjektet han mer enn noe annet ønsker å formidle til Tromsøs publikum.

 

Forestillingen er er samarbeid mellom Tromsø kammerorkester, Hålogaland Teater og UiO, og spilles i Domkirken 1. og 2.juni. Billetter fås kjøpt på NOSO sin hjemmeside og på Aurora Billett

 

For å kunne sette opp en konsertforestilling av dette formatet er vi i Tromsø Kammerorkester avhengige av å ha fremragende samarbeidspartnere med på laget. Skuespilleren Ketil Høegh er etter hvert blitt en nær venn av orkestret vårt, og det innebærer en helt spesiell glede for oss å overlate til ham den store oppgaven det er å formidle Shakespeares tekst uten andre medspillere på scenen enn Mendelssohns musikk. Vi får også ytterligere hjelp fra Hålogaland Teater i form av regi, ved teatersjef Iren Reppen, og lysdesign. Videre har vi med oss sopransolistene Berit Norbakken Solset og Isa Katharina Gericke.

 

La oss hilse sommeren velkommen med en av våre største kulturskatter, hjertelig velkomne skal dere være!

 

På scenen
Produksjon
Musikk Sangstudenter fra musikkonservatoriet (UiT)
Musikalsk ansvarlig Kolbjørn Holthe
Av Felix Mendelssohn
Orkester Tromsø kammerorkester