Gummibaronene av Hanoch Levin er et trekantdrama så strippet for følsomhet og harmoni at du ikke kan annet enn å le. Eller gråte. Eller begge deler. Litt flau blir du uansett.


Created with Admarket's flickrSLiDR.

 

Seksuelle fantasier og drømmer om et lykkelig liv.


Zingerboy, en aldrende bachelor og ydmyk kontorist ved rådhuset er forelsket i Bella Barlow. Bella Barlow, en kvinnelig apoteker som er forfengelig, i ferd med å miste sin ungdom, kynisk og utspekulert, nærer tilsynelatende følelser for Zingerboy, men nærer også sterke følelser for penger. Sprawl, en syk, rik og potent smukkas har nylig arvet ti tusen pakker kondomer av beste kvalitet, og søker kvinnelig selskap.

 

Gummibaronene er en naken historie om hvordan livet passerer mens du venter på at noe skal skje. Med et ønske om å oppnå alt, beveger Sprawl, Zingerboy og Bella seg rundt i den samme ringen som de ikke klarer å bryte ut av på grunn av sin feighet, treghet og begjær og atter begjær. Gummien, eller Sprawls parti med kondomer, er fjæren som på mange måter setter alt i bevegelse. Skjønt heldigvis, eller dessverre, er det på langt nær slik...

 

 

Forestillingen er en toakter og varer i ca 2 timer og 20 minutter, inkl. pause. Vi gjør oppmerksom på at det røykes på scenen og at det er en hund med i stykket.

 

 

Les hva media skriver om stykket:

* Nordlys Web-TV

* iTromsø Web-TV

 

___________________

 

Regissør Oleg Kulikov er redd for at denne svarte komedien skal sjokkere publikum med sin direkte tone. “Stykket drar kynisk til side alle dyner, ikke for å blotte nakne bryster, men for å avdekke den nakne sannhet”. Her dissekeres livet med en skarp skalpell, og ingenting pakkes inn i blyge omskrivinger.

 

Forestillingen er på mange måter usømmelig! Morsom, kynisk og usømmelig.

____________________

 

 

Hanoch Levin (1943 – 1999)

Hanoch Levin er en av Israels mest framstående, spilte og omstridte dramatiker. Han er regnet som et ikon i sitt land, og hans forfatterskap spenner seg fra prosa til poesi og et femtitalls teaterstykker; satiriske, komiske, tragisk, mytologisk –ofte i en grenseoverskridende blanding. Hanoch Levin spilles fortsatt overalt i Israel.

På scenen
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Skuespiller
Produksjon
Musikk Vladimir Bychkovsky
Lysdesign Reidar Richardsen
Dramatisering Oleg Kulikov
Scenografi Margrete Eskedahl
Kostyme Margrete Eskedahl
Koreografi Liv Hanne Haugen
Videodesign Reidar Richardsen
Av Hanoch Levin
Bildegalleri