Skjønnhetsdronninga

"Gid du faar en halv time i himmelen før djevelen oppdager at du er død"
Regi: Nora Evensen
Kostymer/scenografi: Hege Pålsrud
Lys: Øystein Heitmann
Med: Maryon Eilertsen, Guri Johnson, Trond Peter Stamsø Munch og Joachim Rafaelsen

Sjønnhetsdronninga
Maureen har brukt store deler av sitt voksne liv på å stelle for sin mor Mag. En dag dukker den gamle flammen Pato opp. Når Mag oppdager at datteren er i ferd med å komme seg ut av hennes jerngrep, gjør hun det hun kan for å ødelegge Maureens første og kanskje siste mulighet til å leve sitt eget liv.

Martin McDonagh
Martin McDonagh er ikke sikker på om han liker teater. Allikevel har han i en alder av 32 år rukket å bli utpekt til Englands nye store dramatiker. Som et uvær kom han inn I engelsk teater og høstet lovord I fleng. Fire av McDonaghs stykker spilles kontinuerlig på West End i London. Den unge dramatikerne har på grunn av sine groteske historier og bisarre karakterer blitt sammenlignet med filmregissørene David Lynch og Quentin Tarantino.

Nora Evensen er ansatt som instruktør ved Hålogaland Teater. Hun er utdannet i England og Trondheim, og har tidligere satt opp stykker ved Trøndelag Teater, Centralteatret og Samovarteatret. På Hålogaland Teater har Nora hatt regien på Den glade pessimisten 2, Tante Blomst, En ganske almindelig flue, Berre kjærleik og død og Julesnapperen.

Hege Pålsrud er utdannet ved Nordiska Scengrafiskolan i Skjellefteå, Sverige. Hun har tidligere vært ansatt som scenograf i NRK Troms. På Hålogaland Teater har Hege tidligere hatt ansvar for scenografien på Julesnapperen.

Gjester på Hålogaland Teater:
Trond Peter Stamsø Munch er opprinnelig fra Tromsø. Han var med på å etablere Totalteatret i 1982, Etter Statens Teaterhøgskole i 1991 har han vært ansatt ved Trøndelag Teater. Trond Peter er ellers kjent fra filmer som Landstrykere, Håkon Håkonsen og TV-serien Off-shore.

Joachim Rafaelsen er fra Drøbak og gikk ut fra Teaterhøgkolen i 2000. Derfra gikk han til Det Norske Teatret, der han spilte i Romeo og Julie og Ronja Røverdatter. Han spilte Ole i Håkon Håkonsen og hadde rollen som Haakon Willum i filmen Elling.
Bildegalleri